Hlavní obsah

Empoli - Pescara 1:1Zemanova Pescara nevyhrála záchranářskou bitvu, Juventus doma nezaváhal

Aktualizováno

Fotbalisté Pescary vedení trenérem Zdeňkem Zemanem remizovali v záchranářském souboji v 31. kole italské ligy na hřišti Empoli 1:1. Na sedmnáctou příčku zajišťující udržení v Serii A, kterou drží právě Empoli, Pescara stále ztrácí devět bodů. Oba týmy prodloužily sérii bez výhry: Empoli na deset, Pescara na šest utkání. Naopak vedoucí tým ligy - Juventus - vyhrál nad Chievem a vede tabulku o devět bodů. Druhý AS Řím má ale zápas k dobru.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Juventus se opět mohl spolehnout na svého kanonýra. Gonzalo Higuain vstřelil Chievu dva góly.

Článek

Empoli vstoupilo do zápasu lépe a v osmé minutě bylo blízko gólu, El Kaddúrí ale trefil tyč. O minutu později však marocký záložník využil Marilungovo přiklepnutí a otevřel skóre. Hosté v 31. minutě vyrovnali zásluhou Caprariho, kterému předložil míč Bahebeck, jenž však musel vzápětí střídat kvůli zranění.

O výhře fotbalistů Juventusu Turín 2:0 rozhodl dvěma góly útočník Gonzalo Higuaín, když se prosadil po přihrávkách Dybaly a Lichtsteinera. Argentinský střelec se stal prvním hráčem, který v první sezóně za turínský velkoklub nastřílel minimálně 20 branek, od ročníku 1957/58, kdy se to povedlo Johnu Charlesovi a Omaru Sívorimu. Juventus z posledních 12 zápasů získal 32 bodů. Chievo prohrálo potřetí v řadě.

Italská fotbalová liga - 31. kolo
Empoli - Pescara 1:1 (9. El Kaddúrí - 31. Caprari)
Bergamo - Sassuolo 1:1 (73. Cristante - 36. Pellegrini)
Juventus Turín - Chievo 2:0 (23. a 84. Higuaín)

Reklama

Související témata: