Hlavní obsah

Fiorentina - Lazio Řím 3:2Lazio prohrálo 2:3 na hřišti Fiorentiny a přišlo o šanci na LM

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Lazia Řím prohráli v 36. kole italské ligy na hřišti Fiorentiny 2:3 a definitivně ztratili šanci na třetí místo a předkolo Ligy mistrů. Naopak ještě mohou přijít i o čtvrtou pozici. Římský celek nastoupil vzhledem k středečnímu finále Italského poháru s Juventusem Turín ve značně obměněné sestavě.

Foto: Sport.cz

Antonio Cassano, útočník AC Milán a italské reprezentace

Článek

Jedinou větší šanci prvního poločasu měl záložník Lazia Alberto, s jeho pokusem z hranice vápna si ale poradil gólman Tatarusanu. Deset minut po změně stran se diváci ve Florencii dočkali branky, po Albertově pasu za obranu se prosadil Keita. Senegalský forvard dal v posledních čtyřech zápasech sedm gólů.

Jenže domácí dokázali zápas otočit. V 67. minutě vyrovnal po Vecinově centru hlavou Babacar a o chvíli později dokonal obrat z dorážky Kalinič. Nejlepší střelec Fiorentiny navíc v 76. minutě trefil tyč, od níž se míč odrazil k Lombardimu a ten vlastním gólem nechtěně zvýšil na 3:1.

Naději pro hosty vykřesal osm minut před koncem po Albertově centru hlavou Murgia. Lazio ale další gól nepřidalo a poprvé po čtyřech zápasech nebodovalo. Fiorentina se posunula na sedmé místo a ještě bude bojovat o účast v Evropské lize.

Atalanta se dostala do vedení nad AC Milán minutu před přestávkou. Spinazzolův přízemní centr Donnarumma nepřesvědčivě vyrazil a nejrychleji byl u míče Conti, který dal osmý gól v sezoně a trefil se při posledních třech startech.

Druhý poločas přinesl šance na obou stranách. Hosty podržel Donnarumma zejména v 65. minutě proti Kessiého střele. Tři minuty před koncem vyrovnal Deulofeu, gól však platit neměl, neboť španělský útočník stál v době Lapadulovy přihrávky v ofsajdu.

Bergamo v posledních osmi utkáních bodovalo, zatímco milánský klub čeká na výhru už pět zápasů. Nepomohl mu k ní ani návrat kapitána Montoliva, který do duelu Serie A nastoupil poprvé od 2. října.

Italská fotbalová liga - 36. kolo
Fiorentina - Lazio Řím 3:2 (67. Babacar, 73. Kalinič, 76. vlastní Lombardi - 55. Keita, 81. Murgia),
Bergamo - AC Milán 1:1 (44. Conti - 87. Deulofeu)

Reklama

Související témata: