Hlavní obsah

AS Řím - Juventus 3:1Stará dáma hazarduje! Juventus neproměnil ani další mistrovský mečbol

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole deklasovali v italské lize Turín na jeho hřišti 5:0. Sampdoria Janov s českým reprezentantem Patrikem Schickem v sestavě remizovala 1:1 s Chievem. Celé utkání odehrál také Jakub Jankto z Udine, které prohrálo na půdě Crotone 0:1. Ladislav Krejčí odehrál 74 minut při vítězství Boloně 3:1 nad Pescarou. Juventus stále nemá jistý italský titul. Na stadionu AS Řím prohrál 1:3 a na svého soupeře má dvě kola před koncem náskok čtyř bodů.

Článek

Sampdoria Janov s českým reprezentantem Patrikem Schickem v sestavě remizovala 1:1 s Chievem. Celé utkání odehrál také Jakub Jankto z Udine, které prohrálo na půdě Crotone 0:1. Ladislav Krejčí odehrál 74 minut při vítězství Boloni 3:1 nad poslední Pescarou.

Juventus vedl jen čtyři minuty

Obhájce titulu Juventus se sice ujal v Římě vedení zásluhou Maria Leminy, o čtyři minuty později ale vyrovnal po rohovém kopu Daniele De Rossi. Domácí kapitán vstřelil poprvé v kariéře gól ve třech po sobě jdoucích ligových zápasech.

Hráči AS dokonali obrat v druhé půli. V 56. minutě zakroutil El Shaarawy míč k tyči Buffonovy brány a proslulý italský gólman byl bezmocný. Kapitán Juventusu pak ve svém 450. ligovém utkání inkasoval ještě potřetí, když ho zblízka propálil Nainggolan.

Neapol potvrdila, že je nejlepším celkem na hřištích soupeřů a připsala si 12. venkovní výhru. Debakl Turína zahájil v sedmé minutě Callejón, jenž si naběhl za obranu na Allanovu kolmici a z úhlu prostřelil Harta.

Stav 1:0 vydržel až do 60. minuty, kdy Mertens nezištně našel Insigneho a ten skóroval střelou na přední tyč. Oba hráči si role vyměnili o dvanáct minut později, kdy dal Mertens 25. ligový gól v sezoně. Na 5:0 upravili krátce po sobě ještě Callejón a Zieliňski. Neapol nastřílel na hřištích soupeřů 46 branek a vyrovnala rekord Juventusu ze sezony 1949/50.

Ani po odvolání kouče Stefana Pioliho nezastavili fotbalisté Interu Milán sérii nezdarů. Tentokrát doma podlehli Sassuolu 1:2 a utrpěli čtvrtou porážku v řadě. Na vítězství čekají už dva měsíce od chvíle, co deklasovali Bergamo 7:1.

Pioliho nahradil v týdnu na lavičce Interu trenér juniorského výběru Stefano Vecchi, ale premiéra mu nevyšla. Osmnáctinásobný mistr prohrával v úvodu druhého poločasu se čtrnáctým týmem tabulky 0:2 po dvou Iemmellových trefách. Éder vykřesal Interu naději, ale Sassuolo v závěrečných 20 minutách těsný náskok udrželo.

Fanoušci Interu šli na oběd

Milánský celek nedokázal vyhrát v lize poosmé za sebou, což se mu stalo naposledy před 35 lety. Delší sérii bez vítězství v Serii A Inter nikdy neměl. Svou nespokojenost dali najevo také fanoušci v domácím kotli, kteří zhruba po dvaceti minutách hry opustili tribunu a v hledišti nechali transparent: "Naši podporu si nezasloužíte, přišli jsme jen pozdravit a odcházíme na oběd".

"Fanoušky chápu. Jsem v klubu pět let a situace se příliš nemění. Mají pravdu, Inter nemůže hrát neustále o sedmé osmé místo. Trpělivosti už prokázali hodně, teď se rozhodli jednat. Pro mě osobně jsou tohle nejhorší okamžiky, které jsem v klubu od svého příchodu zažil," řekl brankář milánského celku Samir Handanovič.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Inter Milán - Sassuolo 1:2 (70. Éder - 36. a 50. Iemmello)
Boloňa - Pescara 3:1 (8. a 90.+2 Destro, 48. Di Francesco - 24. Bahebeck)
Cagliari - Empoli 3:2 (17. a 45. Farias, 7. Sau - 79. Zajc, 85. Maccarone)
Crotone - Udine 1:0 (18. Rohden)
FC Turín - Neapol 0:5 (7. a 77. Callejón, 60. Insigne, 72. Mertens, 78. Zielinski)
Palermo - FC Janov 1:0 (13. Rispoli)
Sampdoria Janov - Chievo 1:1 (11. Quagliarella - 46. Inglese)
AS Řím - Juventus Turín 3:1 (25. De Rossi, 56. El Shaarawy, 65. Nainggolan - 21. Lemina)

Reklama

Související témata: