Hlavní obsah

Žije se tu krásně. Sluníčko, špagety a fajn lidi, vychvaluje Krejčí Itálii

Karel FeltSport.czPrávo
Aktualizováno

Opora fotbalové Boloni Ladislav Krejčí bydlí přímo v srdci starobylého města, jedné z italských perel, na Piazza Maggiore. „Vybrali jsme si tady byt. Je to nádherné místo. Dýchá tu historie,“ libuje si. Když ujde pár desítek metrů, kolem slavné Baziliky di San Petronio, je na náměstíčku Piazza Galvani… „Sem chodíme s přítelkyní na skvělou kávu do vyhlášeného Caffé Zanarini. To je naše oblíbené místo,“ prozradil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí.

Článek

Usmíváte se, takže se zeptám: Come stai? Tedy jak se vám daří?

Bene, molto bene. Tedy dobře, velmi dobře. Žije se tu krásně. Jsme tu moc spokojení. Báječné počasí, hodně svítí sluníčko, lidi jsou fajn a jídlo je skvělé.

S italštinou jste na tom už také skvěle?

Skvěle ne, ale mnohem lépe než před pár měsíci. Máme výbornou italskou učitelku, s níž se přátelíme. Pomáhá nám s italštinou, i když potřebujeme poradit.

Takže už dáváte rozhovory v italštině?

Pro klubovou televizi jsem dělal větší rozhovor, ale nepouštěli jsme se do žádných složitostí. Jednoduché otázky, třeba jaké mám rád zvíře nebo co rád jím, a na ně jednoduché odpovědi. Když to nebylo ono, tak tu odpověď prostě sestříhali. Ale v klubu byli rádi, že jsem to takhle zvládl. Do náročných interview zatím nejdu, nechci se pouštět do detailů. Jako s českým novinářem si nepopovídám. Běžné záležitosti už ale zvládám celkem v pohodě.

Zmínil jste skvělé jídlo. Na čem si nejvíc pochutnáte?

Spagetti Ragu Bolognese. Něco jako u nás boloňské špagety, ale s mnohem chutnější omáčkou. Je to asi i prostředím a místní recepturou, že mi tak chutnají.

Je na vás vidět, že si život v Itálii užíváte. Překvapilo vás tady něco?

Zatím ne. Jsou tu moc příjemný lidi, obsluha v restauracích, prodavači v obchodech. Pořád se usmívají. To bude asi i tím nádherným počasím, že nemají důvod být uspěchaní a naštvaní. Když se ráno probudím a svítí mi sluníčko do bytu, hned mám skvělou náladu. (usmívá se)

Jak si Boloňu užívá vaše přítelkyně?

Já doufám, že se jí tu líbí, protože tu je se mnou. (směje se)

Fotbalista moc volného času nemá. Dostanete se na procházku do města, nebo dokonce na výlety mimo Boloňu?

Rádi zajdeme na kávu, na večeři a procházíme se po Boloni, protože je opravdu krásná. Ale snažíme se poznat i další krásy Itálie. Byli jsme v Římě, ve Veroně, na Lago di Garda, několikrát v Miláně, to je město módy...

Už vás fanoušci poznávají?

Už ano. Jsou příjemní, neobtěžují. Žádný velký blázinec. Pozdraví, vyfotí se. Popřejí štěstí.

Dříve jste mi říkal, že v kabině máte dobrou partu. Našli jste si nějaké přátele i mimo fotbal?

Jednoho dobrého známého máme v našem domě. V přízemí je restaurace, kam jsme začali chodit hned, co jsme se nastěhovali, a s jejím šéfem jsme se skamarádili.

Telefonujete si i se spoluhráči z reprezentace, kteří hrají v Itálii?

S Patrikem Schickem i Jakubem Janktem si píšeme. Samozřejmě, když hrajeme proti sobě, máme možnost si popovídat. Nemyslím při hře. (úsměv)

Co italský fotbal a případný krok výš, do slavnějšího klubu?

Fotbal je výborný, ale o přestupu nepřemýšlím. Jsem tu první sezónu a v Boloni se cítím opravdu skvěle. Nikam nespěchám.

Reklama

Související témata: