Hlavní obsah

Přestoupí kontroverzní Balotelli do Dortmundu? Jeho agent tvrdí, že v Borussii hrát bude

Dortmund/Praha

Kontroverzní italský útočník Mario Balotelli by se mohl od nové sezóny stát novou akvizicí bundesligové Borussie Dortmund. Ta nejspíše přijde o svého snajpra Pierre-Emericka Aubameyanga, o kterého se eminentně zajímá Paris SG, takže Balotelli by ho mohl nahradit. Jeho agent Mino Raiola už ostatně v Dortmundu jednal a potvrdil, že návštěva souvisela s Balotelliho přestupem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Italský útočník Mario Balotelli. Zakotví v Dortmundu?

Článek

Vystřídal už několik štací, ale po odchodu z Manchesteru City ani v Liverpoolu, ani v AC Milán nenaplnil šestadvacetiletý Mario Balotelli očekávání. Až v uplynulé sezóně v dresu Nice o sobě dával zase vědět. Nikoli skandály a různými extempore, jimiž je proslulý, ale výkony na trávníku a hlavně góly. Ve francouzské lize jich v 23 zápasech nastřílel patnáct.

V Nice mu však na konci června vyprší smlouva, a proto pro něho shání Raiola nové angažmá.

„Ano, Mario bude hrát od nové sezóny v Borussii," potvrdil Balotelliho agent, i když v Německu berou toto tvrzení s jistou rezervou.

Pravdou ovšem je, že by se Balotelli rád vrátil do italské reprezentace a představil se v dresu squadry na světovém šampionátu v příštím roce v Rusku. V květnovém přípravném duelu proti San Marinu ho ovšem trenér Ventura do nominace nezařadil a příležitost nedostal ani ve středečním testu, v němž v Nice Italové porazili Uruguay 3:0.

„Budoucnost Balotelliho v italské reprezentaci je v jeho rukou. To jsem mu také na rovinu řekl, když jsme se sešli a seděli spolu. Nejde o jeho fotbalové kvality, ale o další věci kolem. Sám musí pochopit, kudy vede cesta zpátky, aby se stal významným hráčem národního týmu," prohlásil kouč squadry Giampiero Ventura.

Reklama

Související témata: