Hlavní obsah

Neskutečné! Klub mění trenéry jako na běžcím pásu, během roku má šestého kouče

Palermo

Že se od týmu odvolá trenér v době, kdy se mužstvu nedaří, na tom není nic neobvyklého. Frekvence trenérských změn v italském Palermu ale nejspíš útočí na světový rekord. Fotbalisté Palerma totiž mají během jediného roku už šestého trenéra. Po sestupu do druhé italské ligy je povede Bruno Tedino, který dosud koučoval Pordenone ve třetí nejvyšší soutěži. Dvaapadesátiletý kouč působil také u italských reprezentačních výběrů do 16 a 17 let.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový útočník Palerma Massimo Maccarone

Článek

Tedino je druhým trenérem, kterého do klubu přivedl nový prezident Paul Baccaglini. Zástupce anglo-amerického investičního fondu, jehož vstup do sicilského celku stále není definitivně uzavřen, na jaře nahradil v čele Palerma Maurizia Zampariniho, který proslul častým střídáním koučů. Za patnáct let jich vyměnil 38.

Palermo do minulé sezony Serie A vstoupilo pod vedením Davideho Ballardiniho, který však vydržel jen do září. Pak se na lavičce vystřídali Roberto De Zerbi, Eugenio Corini, Diego López a Diego Bortoluzzi. Palermo skončilo v tabulce předposlední.

Reklama

Související témata: