Hlavní obsah

Velký problém! Schickův přestup do Juventusu se zkomplikoval

Už se měly řešit jen formality, ale nastal velký problém. Přestup fotbalisty Patrika Schicka ze Sampdorie do Juventusu Turín podle serveru sport.sky.it komplikují zdravotní problémy, které odhalila lékařská prohlídka. Či spíše její některé výsledky, na které se muselo čekat delší dobu. Juventus se zdráhal podepsat a nevypadá to, že by přestup v nejbližší době uzavřel.

Foto: Radek Malina, Právo

Útočník Patrik Schick po tréninku na nedávném mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

Článek

Podle italského webu Juventus chce hráče jen na zapůjčení s tím, že časem vyhodnotí, jak se nespecifikovaný zdravotní problém na Schickovi projeví. Sampdorii se tento postup údajně příliš nezamlouvá.

Schick, který už je stálým členem reprezentačního A-týmu, nečekaně odjel 22. června během Eura jednadvacítek v Polsku do Itálie. V Turíně prošel značnou částí zdravotní prohlídky, přestup ale poměrně nezvykle nebyl dotažen. Italský mistr uvedl, že zbývající formality budou dokončeny až po šampionátu.

O dva dny později Schick novinářům řekl, že čeká na výsledky prohlídky a že je to otázka několika dnů. Od té doby ani jeden z klubů chystaný transfer, o kterém se mluví už několik měsíců, nijak nekomentoval a na podpis zatím nedošlo.

Přestup byl přitom i podle klubového serveru Juventusu už pouhou formalitou. Italská média spekulovala o ceně 30,5 miliónu eur, což je přibližně 800 miliónů korun. V historii českého fotbalu byl nákladnější jen transfer současného sportovního ředitele Juventusu Pavla Nedvěda, za něhož Stará dáma zaplatila před šestnácti lety římskému Laziu sumu dvojnásobnou.

Schick ještě v předminulé sezóně nastupoval v dresu Bohemians 1905 v nejvyšší české soutěži. V sedmadvaceti zápasech vstřelil osm gólů a vydatně pomohl české jednadvacítce na mistrovství Evropy, když byl s deseti brankami nejlepším střelcem kvalifikace.

V létě odešel do Sampdorie Janov. Postupně se rozkoukával, v novém prostředí získával půdu pod nohama, aby jeho konečná bilance zněla třináct branek v pětatřiceti startech v novém působišti.

Reklama

Související témata: