Hlavní obsah

Dlouholetá opora Juventusu Bonucci přestupuje do AC Milán

Italský reprezentační obránce Leonardo Bonucci přestupuje z Juventusu do AC Milán. Turínský celek, kde třicetiletý stoper strávil sedm let a získal s ním šest mistrovských titulů, za svou dosavadní oporu obdrží 40 miliónů eur (miliarda korun). Bonucci podepíše s "Rossoneri" smlouvu na pět let, která mu vynese deset miliónů eur za sezonu plus bonusy.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Leonardo Bonucci zdraví fanoušky AC Milán.

Článek

Odchod jednoho z klíčových hráčů Juventusu do týmu velkého rivala vzbudil v Itálii značný rozruch. "Zaskočilo mě to, nejdřív jsem myslel, že je to vtip. Něco takového bych nikdy nečekal," uvedla legenda Juventusu Alessandro Del Piero.

Podle italských médií má Bonucci v AC dokonce dostat kapitánskou pásku. Milánský celek po příchodu čínského majitele mohutně zbrojí na novou sezónu, v níž chce vylepšit šestou příčku z minulého ročníku. Dosud poslední titul získal slavný klub v roce 2011.

Před Bonuccim už do týmu přišli André Silva (Porto), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg), Franck Kessie a Andrea Conti (Bergamo), Mateo Musacchio (Villarreal), Fabio Borini (Sunderland) a Hakan Calhanoglu (Leverkusen).

Reklama

Související témata: