Hlavní obsah

Schicka podle italských médií čeká prohlídka, zájem má Inter

Fotbalový reprezentant Patrik Schick by nakonec ze Sampdorie Janov mohl přestoupit do Interu Milán a ne do Juventusu Turín, kam měl namířeno původně. Jednadvacetiletý útočník podle italských médií podstoupí v nejbližších hodinách další lékařskou prohlídku a pokud dopadne dobře, mohlo by dojít k dohodě mezi kluby. Sedmý tým minulé sezóny Serie A Inter údajně za talentovaného kanonýra nabízí 30 miliónů eur, což je v přepočtu asi 785 miliónů korun.

Foto: Sport.cz

Patrik Schick v dresu Sampdorie.

Článek

Schick měl původně přestoupit do Juventusu, který byl připraven za reprezentačního útočníka zaplatit 30,5 miliónu eur (zhruba 798 miliónů korun) a udělat z něj druhého nejdražšího českého fotbalistu v historii. Ale několik měsíců chystaný transfer zhatily problémy při lékařské prohlídce.

Už 22. června byl Schick na první části zdravotních testů a přestup měl být dotažen po jeho návratu z mistrovství Evropy do 21 let. K tomu však nedošlo, protože podle Juventusu prohlídka odhalila problémy se srdcem, které sice nebyly vážné, ale Schick by potřeboval přes měsíc klid.

Italský mistr chtěl proto dohodu změnit na hostování s opcí. To prezident Sampdorie Massimo Ferrero odmítl s tím, že talentovaný útočník je zcela zdravý, což potvrdil i hráčův agent Pavel Paska. Schick se pak podle italských médií podrobil na začátku srpna nové prohlídce, ale k dohodě s Juventusem nedošlo.

Reklama

Související témata: