Hlavní obsah

Premiéra už v pátek? Můžu nastoupit hned, slíbil Schick

Řím

V úterý byl stvrzen přestup útočníka Patricka Schicka ze Sampdorie Janov do AS Řím za 991 miliónů korun. Sto miliónů podle smlouvy dostane Sparta, odkud fotbalista do Janova loni odešel. O jednadvacetiletého hráče byl velký zájem už po jeho příletu, kdy jej vítaly tisíce fanoušků. Ve středu pak absolvoval první tiskovou konferenci v nabitém sále římského stadiónu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Patrik Schick obklopen zástupci médií.

Článek

Patrik Schick s fandy na letišti v Římě

První dotaz se týkal jeho zdraví, které bylo v minulých týdnech hodně diskutovaným tématem. Kvůli lehké srdeční arytmii padl i původně plánovaný přestup do Juventusu. „Jsem zcela v pořádku a připravený nastoupit ke svému prvnímu zápasu za AS," cituje klubový web nejdražšího hráče v jeho historii, který stál 38 miliónů eur.

Přání odehrát v nové sezóně první zápas by se mu mohlo splnit už tento pátek, kdy AS Řím nastoupí na Olympijském stadiónu v charitativním duelu s brazilským klubem Chapecoense, většina jehož hráčů zahynula loni v listopadu při havárii letadla. „Mohl by to skutečně být můj první zápas v dresu AS Řím a moc se na něj těším. Těším se i na fanoušky, jejich přivítání mne překvapilo, bylo nádherné," pravil Schick. „Do klubu přišlo mnoho nových hráčů, loni skončil v Serii A druhý. Má velké ambice a věřím, že tu zažijeme velké věci," dodal.

Nikdy nezdůrazňoval, kam chce jít

Samozřejmě padl i dotaz na jeho letní přestupovou kauzu, kdy měl přestoupit do Juventusu. Když tato možnost padla, byl ve hře Inter Milán, ale nakonec zamířil do Říma. „Co se stalo s Juventusem, se stalo... Nechci o tom už mluvit, i to je fotbal. Nejsem z toho zklamán. Opravdu jsem šťastný, že mohu být tady," zdůraznil Schick.

Konstatoval, že nikdy v rozhovorech nezdůrazňoval, kam by chtěl jít a nechával jednání na svém manažerovi Pavlu Paskovi. „Proč jsem si vybral AS Řím? Je to velmi jednoduché. Mezi AS a Juventusem nevidím žádné kvalitativní rozdíly. Jsou to špičkové kluby se stejnými ambicemi. Mám rád Řím pro jeho herní styl, je to velmi sympatický klub v krásném městě, to je ten hlavní důvod," pravil Schick.

Reklama

Související témata: