Hlavní obsah

Rodí se další hvězda? Mladý talent přepisuje rekordy

Praha/Řím

Je mu teprve šestnáct let a už se znovu zapsal do kroniky fotbalové Serie A. Útočník FC Janov Pietro Pellegri vstřelil v nedělním zápase nejvyšší italské ligy proti Laziu (2:3) dva góly a ve věku 16 let a 41 dnů se stal nejmladším hráčem, kterému se tento počin povedl. Mladá hvězda drží už ještě jeden rekord soutěže.

Foto: Simone Arveda, ČTK/AP

Janovský útočník Pietro Pellegri slaví gól do sítě Lazia.

Článek

Utkání přitom Pellegri začínal na lavičce, nicméně už po půl hodině hry střídal zraněného spoluhráče Centurióna. V tu dobu vedlo Lazio 1:0, ale byl to právě nadějný teenager, kdo v 57. minutě srovnal. Po zmatcích v obraně Římanů se dostal ke střele, jejíž směr změnil stoper Radu a gólman už nedokázal zareagovat. Podruhé se mladík radoval z branky o šestnáct minut později. Naběhl si na centr spoluhráče a pohotovým zakončením ve skluzu procedil míč za brankáře.

Touto trefou se zapsal do análů Serie A. Stal se totiž nejmladším hráčem, který se dvakrát střelecky prosadil v jednom zápase. Pellegri na tuto metu dosáhl ve věku 16 let a 41 dnů.

„Splnil se mi, který jsem měl už od dětství," řekl italský reprezentant do 17 let, jenž svou přesnou muškou rozplakal svého otce Marca, který dělá v klubu asistenta.

Pellegri drží i jiný rekord. Dvaadvacátého prosince loňského roku debutoval ve věku 15 let a 280 dnů v Serii A, čímž vyrovnal legendárního forvarda AS Řím z 30. let minulého století Amedea Amadeie.

Reklama

Související témata: