Hlavní obsah

Chievo - Neapol 0:0Neapol remizovala na hřišti Chieva, ligu už vede jen o bod, Juventus otočil duel s Beneventem

Milán
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole pouze remizovali v 12. kole italské ligy na hřišti Chieva Verona 0:0 a poprvé ztratili venku body. V čele ligy mají jednobodový náskok před Juventusem Turín, který porazil nováčka Benevento těsně 2:1. Úřadující mistr poskočil na druhé místo před Inter Milán, který poprvé zaváhal na domácím stadiónu a remizoval s FC Turín 1:1. Inter zůstal stejně jako Neapol v sezóně neporažený.

Článek

Neapol nepotvrdila pozici velmi ofenzivního celku. Jedinou větší šanci ve Veroně měl v 21. minutě Callejón, minul však branku. Svěřenci kouče Sarriho ztratili body na půdě Chieva poprvé od března 2013.

Juventus měl sice od počátku proti Beneventu podle očekávání převahu, jediný gól úvodního dějství však vstřelili hosté. Z přímého kopu překonal gólmana Szczesného Ciciretti. Druhá půle ale patřila favoritovi, který otočil skóre zásluhou Higuaína a Cuadrada. Argentinský kanonýr Higuaín tak oslavil 50. ligový duel v dresu Juventusu. Benevento stále čeká na první bod.

V zápasu Interu s Turínem měl první velkou šanci v 38. minutě slovenský stoper domácího týmu Škriniar, jeho hlavičku ale gólman Sirigu vyrazil. Na druhé straně byl těsně před poločasem blízko brance Baselli. Neprosadil se ani domácí kanonýr Icardi krátce po změně stran. V 59. minutě už se skóre změnilo a hosté se dostali do vedení, když si Falqué navedl míč do středu a střelou k tyči překonal Handanoviče.

Trenér "Nerazzurri" Spalletti ale měl šťastnou ruku při střídání. Na hřiště poslal deset minut po inkasované brance Edera, který se dalších deset minut nato prosadil po Icardiho přihrávce ve vápně. Italský reprezentant vstřelil premiérový gól v sezoně. V závěru mohl dokonat obrat Vecino, jeho střela však skončila na břevně.

První poločas duelu Fiorentina - AS Řím nabídl gólové hody. Za hosty se dvakrát trefil Gerson, který si připsal první zásahy v dresu Římanů, kam přestoupil loni v létě z brazilského Fluminense. Na druhé straně skórovali Veretout a Simeone. Fiorentina mohla v poločase dokonce vést, v závěru ale Chiesovu střelu Alisson vyrazil na tyč.

Po změně stran potřetí poslal AS do vedení Manolas, od jehož hrudi se do branky odrazil centr od rohového praporku, jehož směr ještě trochu změnil Džeko. Definitivně rozhodl o zachování stoprocentní bilance Římanů z venkovních utkání tři minuty před koncem Perotti.

AC Milán zvítězil zásluhou Romagnoliho a Susa na hřišti Sassuola 2:0 a posunul se na sedmé místo. Sassuolo dosud nezaznamenalo domácí výhru, v posledních čtyřech utkáních na vlastním stadiónu dokonce nedokázalo skórovat. Pohárový účastník Bergamo jen remizovalo se Spalem Ferrara 1:1.

Trpělivost došla, Janov odvolal trenéra

Fotbalisty FC Janov už nepovede trenér Ivan Jurič. Vedení osmnáctého celku italské ligy chorvatského kouče odvolalo kvůli nepříznivým výsledkům. Janov z dvanácti zápasů získal jen šest bodů za jedno vítězství a tři remízy. Vedení týmu se rozhodlo Juriče odvolat po prohře 0:2 v derby se Sampdorií. Favoritem na převzetí týmu z Ligurie je Davide Ballardini.

Jurič, který v sezóně 2015/16 dovedl Crotone do nejvyšší soutěže, v Janově končí už podruhé. Odvolán byl také v únoru, po dvou měsících se ale vrátil a nahradil Andreu Mandorliniho. V letech 2006 až 2010 působil v Janově také jako hráč.

Pokud Juriče nahradí Ballardini, bude to jeho třetí štace v Janově. Působil tam v ročníku 2010/11 a tým dovedl k desátému místu. V roce 2013 převzal kádr v lednu a zachránil jej v lize, přesto po sezóně skončil. V tomto ročníku Serie A jde o třetí změnu na postu trenéra. Kouče už dříve změnily Cagliari a Benevento.

Italská fotbalová liga - 12. kolo
Inter Milán - FC Turín 1:1 (79. Eder - 59. Falqué),
Cagliari - Hellas Verona 2:1 (28. Ceppitelli, 85. Faragó - 6. Zuculini)
Chievo - Neapol 0:0
Fiorentina - AS Řím 2:4 (9. Veretout, 39. Simeone - 5. a 30. Gerson, 50. Manolas, 87. Perotti)
Juventus - Benevento 2:1 (57. Higuaín, 65. Cuadrado - 19. Ciciretti)
Lazio Řím - Udine odloženo
Bergamo - Spal Ferrara 1:1 (23. Cristante - 64. Rizzo)
Sassuolo - AC Milán 0:2 (39. Romagnoli, 67. Suso)

Reklama

Související témata: