Hlavní obsah

Udinese - Hellas Verona 4:0Česká hvězda dál září v italské lize, blýskla se dvěma góly. Jventus vyhrál nad AS Řím

Udine/Praha
Aktualizováno

Česká hvězda dál září v italské Sérii A. Bývalý záložník Slavie Antonín Barák pálí v barvách Udinese a opakovaně dokazuje, proč se o něj začínají zajímat velké evropské kluby. V sobotním utkání nasypal do sítě Verony dva góly a pomohl svému týmu k jasné výhře 4:0. Vidět byl i jeho spoluhráč Jakub Jankto, jenž přihrál na jeden gól. Juventus Turín zvládl důležitý zápas v boji o titul, když zvítězil 1:0 nad AS Řím, za nějž hrál od 67. minuty útočník Patrik Schick.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Antonín Barák z Udine v souboji s Matiasem Vecinem z Interu Milán.

Článek

První Barákova chvilka přišla ve 28. minutě, kdy dostal míč z pravé strany do pokutového území. Zbavil se jednoho ze soupeřů a následně další propálil. Míč se zastavil až v síti a Udinese Calcio vedlo 1:0.

Podruhé se český fotbalista trefil v 68. minutě. V pokutovém území mu patičkou míč přiťukl Lasagna a Barákova levačka byla opět neomylná. Fanoušci byli ve varu. Hlasatel nadšeně křičel, že autorem branky byl Antonín a odpovědí bylo hromové „Barák", což se několikrát opakovalo. V tu chvíli Verona prohrávala 0:3. Barák tak už má na kontě v italské lize šest gólů. U poslední trefy domácích byl přihrávkou podepsaný Jakub Jankto.

Český útočník Patrik Schick měl v duelu proti Juventusu o motivaci postaráno, jelikož turínský celek v létě nakonec vycouval z chystaného přestupu a český útočník nakonec zamířil do Říma. Ve vzájemném utkání se mohl pomstít, jenže v nastavení zahodil velmi dobrou šanci. Jeho spoluhráč Florenzi zase trefil jen břevno a neuspěl ani Džeko.

AC Milán pokračuje v trápení a prohrál doma 0:2 s Bergamem. Pod trenérem Gennarem Gattusem uspěl v jediném ze čtyř ligových utkání a v tabulce klesl na 11. místo.

Domácí se po čtvrthodině hry sice gólově prosadili, ale sudí situaci přezkoumal na videu a gól neuznal kvůli hře rukou jednoho z milánských hráčů. Ve 32. minutě tak šlo do vedení Bergamo po chybě brankáře Gianluigiho Donnarummy. Ten jen vyrazil míč před sebe a Bryan Cristante jej z dorážky překonal. Výhru pak zpečetil po brejku Josip Iličič.

Italská fotbalová liga - 18. kolo
Lazio Řím - Crotone 4:0 (56. J. Lukaku, 78. Immobile, 86. Lulič, 89. Anderson)
FC Janov - Benevento 1:0 (90.+2 Lapadula z pen.)
Neapol - Sampdoria Janov 3:2 16. Allan, 33. L. Insigne, 39. Hamšík - 2. G. Ramírez, 27. Quagliarella z pen.)
Sassuolo - Inter Milán 1:0 (34. Falcinelli)
Spal Ferrara - FC Turín 2:2 (42. Viviani, 69. Antenucci z pen. - 1. a 10. Falqué)
Udine - Hellas Verona 4:0 (28. a 68. Barák, 45. Widmer, 80. Lasagna)
AC Milán - Bergamo 0:2 (32. Cristante, 71. Iličič),
Juventus Turín - AS Řím 1:0 (18. Benatia)

Reklama