Hlavní obsah

Florencie truchlí. Hvězdy z celé Itálie a tisíce fanoušků se loučí s Davidem Astorim

Florencie/Praha

Fotbalové hvězdy (nejen) z celé Itálie a davy fanoušků se ve Florencii loučí se zesnulým kapitánem Fiorentiny Davidem Astorim. Jedenatřicetiletý bývalý italský reprezentant zemřel na hotelovém pokoji před plánovaným nedělním duelem Serie A proti Udine.

Pohřeb kapitána Fiorentiny AstorihoVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Davide Astori, pohřeb

Pohřeb začal v 10 hodin dopoledne v kostele Santa Croce. Před ním a v přilehlých ulicích se srocovaly tisícovky fanoušků. Někteří z nich dorazili i s tříhodinovým předstihem. K rakvi s tělem zesnulého hrdiny provolávali 'grande capitano' (velký kapitáne). K vidění byly i transparenty s nápisy jako 'Per sempre nostro capitano' (navždy náš kapitán).

Na pietní akt dorazili mimo jiné i fotbalisté Juventusu Turín, kteří ve středu v noci zvítězili v odvetě osmifinále Ligy mistrů ve Wembley nad Tottenhamem.

Podle italských médií se přijeli rozloučit také liverpoolský Mohamed Salah (bývalý Astoriho spoluhráč z Říma) či kouč Benátek a bývalý snajpr AC Milán Filippo Inzaghi. Družinu Interu Milán přiváděl do kostela kouč Luciano Spalletti.

Astoriho památka byla mimo jiné uctěna před začátky zápasů Ligy mistrů, symbolická minuta ticha se bude ve Florencii držet dnes ve 13 hodin v obchodech i ve školách. Fiorentina a Cagliari (jedno z bývalých Astoriho působišť) oznámily, že navždy vyřadí ze svých sad číslo 13.

Reklama

Související témata: