Hlavní obsah

Udinese - Fiorentina 0:2Udine prohrálo v italské lize sedmý zápas v řadě

Řím

Sedmou porážku za sebou utrpěli v italské lize fotbalisté Udine. V dohrávaném utkání 27. kola dnes doma podlehli 0:2 Fiorentině. Celý zápas odehrál za poražený tým Antonín Barák, který se vrátil do sestavy po disciplinárním trestu, jeho spoluhráč Jakub Jankto přišel na hřiště po poločasové přestávce.

Foto: Stefano Lancia, ČTK/AP

Silvan Widmer z Udine (vpravo) a Christiano Biraghi z Fiorentiny.

Článek

Zápas se měl původně hrát 4. března, ale kvůli tragickému náhlému úmrtí kapitána Fiorentiny Davideho Astoriho byl odložen. Diváci i aktéři utkání uctili památku obránce, který zemřel ve spánku v 31 letech na zástavu srdce, ve 13. minutě podle hráčova čísla.

Fiorentina od nešťastné události jen vítězí, což dnes potvrdila díky gólům Jordana Veretouta z penalty a Giovanniho Simeoneho. V Udine uspěla po devíti letech. Pro svěřence kouče Stefana Pioliho to byla pátá výhra v řadě, po níž jim patří osmé místo v tabulce. Udine, které prohrálo stejným poměrem v sobotu s Bergamem, kleslo vinou černé série už na třinácté místo.

Díky gólům z konce zápasů dnes slavily vítězství oba janovské týmy. Sampdoria po třech porážkách za sebou vyhrála v Bergamu 2:1 trefou Duvana Zapaty z 84. minuty. FC Janov zajistil stejné vítězství nad Cagliari v 90. minutě Iuri Medeiros krásnou střelou z dálky.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:
Bergamo - Sampdoria Janov 1:2 (67. Toloi - 43. Caprari, 84. Zapata)
FC Janov - Cagliari 2:1 (53. Lapadula, 90. Medeiros - 62. Barella)
Udine - Fiorentina 0:2 (29. Veretout z pen., 71. Simeone)

Reklama

Související témata: