Hlavní obsah

Dohoda potvrzena, sparťan Hovorka bude rok hostovat v Jablonci

Aktualizováno

Očekávaná změna je těsně před startem ligového ročníku skutečností. Fotbalisty Jablonce posílí stoper David Hovorka ze Sparty. Oba kluby ve čtvrtek dopoledne potvrdily roční hostování s opcí na přestup. Letenský odchovanec krátce po začátku letní přípravy opustil pražský tým, když dostal svolení zapojit se do přípravy s Jabloncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Hovorka (druhý zprava) na prvním tréninku s reprezentací.

Článek

Pomohl si. Zatímco Sparta se musí do Evropské ligy prokousta přes tři předkola, Jablonec má základní skupinu jistou.

"Jednání se táhlo hodně dlouho. Teprve ve středu bylo všechno hotové. Jsem rád, že mám jasno a jsem natašený jako od začátku, kdy jsem do Jablonce přšel. Až sezóna začne, všechno vypukne a pojedeme jak v lize tak v Evropě," pochvaluje si stoper David Hovorka na klubovém webu.

S Jabloncem absolvoval prakticky celou přípravu. „Kluky jsem znal z minulosti. Hrávali jsme proti sobě, tak jsme si ze sebe hned dělali srandu. S Vojtou Kubistou jsem hrál ve Spartě, když jsme byli malí, takže si mě hned od začátku dobíral ze všech stran. Další expert je Lukáš Masopust. Takže těmto dvěma bych chtěl poděkovat (směje se). Parta tady funguje. Jsem rád, protože tyhle věci nám třeba také pomůžou na hřišti v zápasech," líčí Hovorka.

Podobně jako Hovorkovi, také Michalu Kadlecovi dala Sparta svolení, aby se připravoval s jiným klubem. V jeho případě však návrat do Slovácka ještě nebyl potvrzen. "Jsme domluvení s klubem, že tam Michal může odejít. Zatím však nedošlo ke shodě s hráčem na podmínkách. Až se tak stane, pak nebude jeho odchodu nic bránit," vysvětlil v týdnu generální ředitel letenského klubu Adam Kotalík.

Reklama