Hlavní obsah

Baník - Příbram 3:0Fotbalisté Ostravy porazili po Barošově hattricku Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Baroš 1 : 0
22. Baroš 2 : 0
51. Baroš 3 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Útočník Milan Baroš rozhodl hattrickem o vítězství fotbalistů Ostravy nad Příbramí 3:0 v třetím ligovém kole. Kapitán Baníku, který vstřelil tři góly v jednom utkání nejvyšší soutěže po pěti a půl letech, mohl přidat i další trefy, ale zbylé příležitosti mu pochytal hostující brankář. Ostrava doma v lize poosmé za sebou neprohrála a 315 minut tam neinkasovala. Baník si připsal druhou výhru v sezóně a připravil Příbrami její první porážku po návratu do nejvyšší soutěže.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostravský útočník Milan Baroš se raduje z úvodního gólu Baníku Ostrava v souboji s Příbramí ve 3. kole ligy.

Článek

Příbram odstartovala aktivně a první minuty strávila na ostravské polovině hřiště, ale pak inkasovala z první akce Baníku. Baroš znovu ukázal svoji pohotovost v zakončení, když si zády k bráně zpracoval Pazderův pas a pak balon přes hlavu uklidil přesně k tyči. Šestatřicetiletý ostravský kapitán dosáhl své 50. ligové trefy.

Hosté pak několik minut lapali po dechu a ostravská ofenziva se na ně valila ve vlnách. Poté se z brejku mohl připomenout hostující objev Matoušek, který v souboji jeden na jednoho už natahoval ke smrtící střele, ale zkušený Fleišman mu míč v poslední chvíli vypíchl.

Sotva Příbram zvedla hlavy, dostala druhý gól. Na přímý kop v podání Filla si ve 22. minutě ve vápně naskočil Baroš a hlavičkou k tyči zvýšil na 2:0.

Středočeši se i v Ostravě snažili hrát dopředu, ale v úmorném dusnu bylo proti v pohodě hrajícímu soupeři dotahování dvougólového deficitu obtížné.

Zato Baroš byl k neudržení a hnal se za hattrickem. Po souboji s brankářem Švengrem se penalta nepískala, pak mu příbramský gólman zneškodnil ránu k tyči, ale v 51. minutě už domácí kanonýr po Diopově přistrčení nechytatelně pálil pod břevno.

Barošův účet nemusel být konečný, v 62. minutě mu další štiplavý pokus po zemi zmařil znovu Švenger. Pak dostal Baroš další pas mezi stopery, ale chyběla už mu rychlost a jeho technický pokus na brankáře ani tentokrát nestačil.

Hosté mohli v závěru střídajícím Průchou alespoň zmírnit porážku, ale jeho hlavička z malého vápna skončila těsně vedle tyče. Ostrava doma v lize s Příbramí vyhrála poprvé od května 2013, když i tenkrát při vítězství 2:0 dal oba góly Baroš.

3. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 5., 22. a 51. Baroš. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Jirásek (Ostrava). Diváci: 7043.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš (81. O. Šašinka), Jirásek (64. Hrubý), Holzer (85. Granečný) - Diop, Baroš. Trenér: Páník.
Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel - Fantiš, Kilián (57. Katidis), Květ, Matoušek, Rezek (64. Průcha) - Hlúpik (46. Slepička). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: