Hlavní obsah

Neměli jsme kvalitu, kritizoval hráče trenér Slavie a omlouval se fanouškům

Praha

Nebral si servítky. Pojmenoval všechny problémy, které fotbalovou Slavii v sobotním večeru při konfrontaci s Jabloncem trápily. Tým z Edenu podlehl Severočechům (0:2) a už jedenáct zápasů je nedokázal složit na lopatky. Po krachu snu o Lize mistrů v úterním duelu v Kyjevě přišla další nepříjemnost. „Výkon byl strašným zklamáním," neskrýval Jindřich Trpišovský, trenér Slavie, jak moc je rozladěný po první ligové prohře Pražanů v sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Ngadeu ze Slavie Praha a Vojtěch Kubista z Jablonce v souboji během utkání 5. kola Fortuna ligy.

Článek

Čím si vysvětlujete první ligovou prohru a výkon, který jste předvedli v sobotním souboji s Jabloncem?

Výkon v první půli byl strašným zklamáním. Nevyvíjelo se to dobře po všech stránkách od začátku zápasu. Musíme se omluvit fanouškům za výkon i výsledek. Byli jsme nekvalitní v útočné fázi. Kombinační hrou jsme si vytvořili jedinou šanci, kterou měl Sýkora. Cokoliv dalšího bylo nahodilé.

Podepsal se na výkon Slavie nezdar v úterní odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Kyjevě?

Nikoho nezajímá, co bylo v týdnu. Jsme povinni bojovat v každém zápase na sto procent. Někteří moji hráči nebyli stoprocentně fit, měli jsme určité problémy, ale všechno v sezóně prostě není růžové. Přicházejí složité momenty. A my je musíme zvládat. Ale v sobotu jsme postrádali pohyb, neměli jsme kvalitu, hráli staticky. Běžecky náš výkon nebyl dobrý. Jablonec vyhrával souboje, jeho hráči byli všude včas, měli elán.

Po přestávce se nicméně hra Slavie diametrálně zlepšila. Promlouval jste hráčům do duše hodně důrazně?

Ano. Všichni v šatně věděli, že výkon je hodně špatný. Do druhé půle jsme dobře vstoupili. Ale je to o efektivitě. Ze dvou střel jsme dostali dvě branky. Rozhodly prostě situace jeden na jednoho, kdy jsme nebyli v útočné fázi dost dobří. Jablonečtí Masopust s Jovovičem nás předčili.

Vyčítáte hodně kapitánu Škodovi, že neproměnil penaltu? Mohl se zápas vyvíjet jinak, kdyby uspěl?

Když hrajete relativně dobře v dané pasáži, tak pochopitelně nevyužitý pokutový kop psychice nepřidá. Navíc jsme krátce před tím neproměnili obrovskou příležitost Sýkory. V tak těžkém zápase si tým nevytvoří mnoho vyložených šancí. Následně jsme sice měli několik slibných pozic kolem pokutového území, ale řešili jsme je špatně. Zlomový byl podle mého druhý gól, kdy Jablonečtí akci vyřešili velice dobře.

Pod obě inkasované branky se jistým dílem podepsal záložník Stoch. Jak jste byl s jeho výkonem spokojený?

Nebyl zdravý, měl teploty a kašel. Zřejmě šlo o nachlazení z klimatizace v letadle a hotelu. Ze stejného důvodu úplně vypadnul ze sestavy Zmrhal. Za normálních okolností by Stoch nenastoupil, ale neměli jsme dostatek ofenzivních hráčů. Ve spoustě předešlých zápasů udělal body...

Nejprve prohra v odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Kyjevě, nyní s Jabloncem. Máte obavy, jak se těžký týden podepíše na psychice hráčů?

Ukáže se, jak jsme silní. Posledních deset dnů nebylo jednoduchých. Program byl náročný, vlastně jsme netrénovali. Absolvovali jsme jen regenerační a předzápasové tréninky. Nyní máme poprvé od startu sezóny ideální cyklus, kdy budeme hrát jen soboty.

Reklama