Hlavní obsah

Potvrzeno! Legenda Sparty se vrací na Letnou

Praha

To, o čem se spekulovalo, se stává realitou. Bývalý obránce Sparty a klubová legenda Jiří Novotný bude vypomáhat letenskému týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Luděk Stracený, Jiří Novotný a Michal Horňák sledují utkání Sparty se Slováckem. Právě Novotný by se mohl stát asistentem trenéra Ščasného.

Článek
Fotogalerie

„Můžu potvrdit, že s Jirkou Novotným navazujeme spolupráci. Jeho činnost bude ve sledování hráčů čili to nebude klasický asistent jako Radek Kováč," potvrdil pro Sport.cz tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Osmačtyřicetiletý někdejší obránce Novotný získal se Spartou čtrnáct titulů, což je dosud nepřekonatelný rekord klubu. Pro fanoušky je hráč přezdívaný Feri ikonou letenského týmu.

Novotný v poslední době nejednou kritizoval tahy letenského vedení a žádal, aby dávalo větší prostor právě nedávným legendám, jež pro Spartu dýchají.

Jeho příchod může znamenat velké smíření. Současný kouč a sportovní manažer Zdeněk Ščasný totiž v roce 1999 poslal Novotného na hostování do Liberce a podobná situace se zopakovala i v Mostě, když obránce za působení stejného trenéra raději odešel do Blšan.

Reklama

Související témata: