Hlavní obsah

Tak moc jsem chtěl trefit bránu, až jsem ji vůbec netrefil, litoval mladík Dukly po velké premiéře

Praha

Když hlasatel na Julisce oznamoval před zápasem se Zlínem základní sestavu Dukly, jedno jméno řadu fanoušků překvapilo. Osmnáctiletý záložník Tomáš Kott doposud sbíral starty pouze za juniorku, v sobotu odpoledne se však dočkal vysněného ligového debutu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva záložník Dukly Tomáš Kott, Pablo Podio a Petr Hronek ze Zlína.

Článek

„Vůbec jsem to nečekal. Myslel jsem, že jestli naskočím, tak až ke konci utkání," přiznal Kott. „Rozhodoval jsem se mezi ním a Doumbiou, protože Hanousek je dlouhodobě zraněný a Bilovský není v dobrém rozpoložení. Ve všech trénincích mě přesvědčoval, že si zaslouží šanci," vysvětloval trenér Pražanů Roman Skuhravý.

Přitom donedávna nebyl součástí kádru. Při velké marodce však šikovného mladíka v září během reprezentační přestávky povolal k přípravnému duelu proti bundesligovému Norimberku a v týmu už zůstal. Před dvěma týdny při duelu s Libercem usedl na lavici náhradníků a v souboji proti Zlínu odehrál 56 minut. Vedl si dobře, dokonce měl prsty u vedoucího gólu, když před bránu přihrával Holendovi, který poté našel Tetoura a ten tvrdou ranou pod břevno rozvlnil síť.

„Absolutně jsem mu věřil a rozhodně mě nezklamal. Že jsem ho musel střídat, je zcela logické, protože tempo toho utkání je pro takhle mladého hráče úplně jiné. Až se zbaví menší nervozity, bude ještě lepší," ujišťuje třiačtyřicetiletý kouč.

Premiéru gólem neozdobil

Při velké premiéře mohl dokonce skórovat. V závěru první půle se ocitl ve slibné pozici po Tetourově pasu, jenže míč poslal z první vysoko nad břevno. „Tak moc jsem se snažil trefit bránu, až jsem ji vůbec netrefil," ušklíbl se nadějný fotbalista, jenž se na trávníku cítil dobře.

„Kluci mi hodně pomáhali, abych nebyl zbrklý a nekazil. Proti juniorské lize to je velký rozdíl. V juniorce je to samý útok, samá obrana a žádná mezihra. Moc si tam neodpočinete," vykládal. Podporu měl i na tribuně. Povzbudit ho přijela rodina a kamarádi. „Byla tady babička, děda, máma, spoluhráči z juniorky a další. Byl jsem hrozně rád."

K úplné spokojenosti mu chyběla pouze výhra. Slibný náskok totiž Dukla neudržela. Krátce po změně stran srovnal na konečných 1:1 hlavou Francouz Beauguel. „Zlín celou situaci skvěle vyřešil, ale my jsme mu k vyrovnání pomohli hloupou ztrátou ve středu hřiště a nedostoupením v křídelním prostoru," mrzelo Skuhravého. „Od 60. minuty, kdy jsme museli vystřídat Holendu kvůli otřesu mozku a poté i Schranze, jsme už neměli síly na to, abychom dotáhli utkání do vítězného konce. „Před zápasem bychom remízu možná brali, ale sahali jsme po třech bodech. Když však takhle budeme pracovat dál, věřím, že odměna přijde v dalších zápasech," uzavřel Kott.

Reklama

Související témata:
Josef Kott
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články