Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 2:1Nejdřív Plzeň excelovala, pak se s posledním Slováckem bála o výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Havel 1 : 0
67. Procházka (penalta) 2 : 0
69. Daníček 2 : 1
Záznam online reportáže

Zprvu to vypadalo na jasnou záležitost, nakonec se Plzeň protrápila k těsné výhře 2:1. V prvním poločase sice Viktoria dominovala, vedla gólem Havla. Po přestávce ale notně ztratila půdu pod nohama, byť jí Procházka z pokutového kopu zajistil dvoubrankové vedení, málem jí to na výhru nestačilo. Vzápětí totiž snížil Daníček, kdyby hosté proměnili některou z dalších šancí, mohli se na Moravu vracet s veselou. Díky výhře se Západočeši dostali na první místo o bod před Slavii, ta má však k dobru pondělní domácí dohrávku s Duklou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňská radost - ilustrační foto.

Článek

Plzeň vyrukovala na poslední tým tabulky ve stejné sestavě, ve které nastoupila proti Realu v Lize mistrů. Začala aktivně, což jí vydrželo po celý první poločas. Ve 3. minutě obrana hostů zblokovala ránu Hubníka, následný pokus Petržely lapil gólman Trmal. Vzápětí se uvolnil na pravé straně Havel, našel na malé vápně Petrželu, který ve skluzu překopl bránu.

Neujala se ani pohotová střela Krmenčíka, kterou Trmal reflexivně vyrazil. Reprezentační kanonýr to v 31. minutě po centru Limberského zkoušel hlavou, Trmal byl znovu pozorný. Hostující tvrz povolila až v 36. minutě: po rohovém kopu propadl míč k Havlovi, který propálil úplně všechno. Plzeňský záložník se trefil po 13 měsících.

Druhý poločas? Zcela jiná písnička. Zatímco v úvodním dějství byli hosté naskládáni v deseti před vlastním pokutovým územím, na půlku Plzně se prakticky nedostali, po přestávce jich najednou bylo plné hřiště. Tlak Plzně se rozplynul, ve vzduchu visel vyrovnávací gól. Ten sice přišel, pro ofsajd ale neplatil.

Když v 67. minutě z pokutového kopu zvýšil Roman Procházka na 2:0, zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže hosté pokračovali v aktivitě, v 69. minutě se trefil Daníček, k němž propadl míč na zadní tyč. V 73. minutě hlavou dostal míč do branky Zajíc, pro ofsajd ale znovu neplatil. Vzápětí se Zajíc hnal sám na Hrušku, ale minul! Viktoria nakonec těsnou výhru ubránila.

13. kolo první fotbalové ligy
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 36. Havel, 67. Procházka z pen. - 69. Daníček. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Vitner. ŽK: Rezek, Hofmann (oba Slovácko). Diváci: 7235.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda (44. Pernica), Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Havel, Čermák (79. Řezníček), Petržela - Krmenčík (90. Chorý). Trenér: Vrba.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Krejčí, Reinberk - Daníček - Navrátil (70. Kalabiška), Machalík (81. Hellebrand), Havlík, Rezek - Kuchta (46. Zajíc). Trenér: Vlachovský.

Reklama

Související témata: