Hlavní obsah

Fotbalová Slavia má nového čínského vlastníka. Pokřtila po něm Eden a hlásí první posilu

Praha
Aktualizováno

Čínská developerská skupina Sinobo Group je novým majoritním vlastníkem fotbalové Slavie. Pražský klub po ní tři hodiny před výkopem utkání Ligy národů mezi Českem a Slovenskem pokřtil Eden na Sinobo Stadium. Potvrdily se tak informace, které jsme avizovali již minulý týden. Šéf představenstva Jaroslav Tvrdík označil slavnostní křest za další historický milník klubu.

Slavia ukázala nového vlastníka a představila novou posiluVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Důležitý den pro Slavii. Ještě před slavnostním křtem nového jména stadionu se v Edenu rokovalo o posilách pro zimní přestupní termín. První se má stát záložník Petr Ševčík z Liberce. Klíčové také je, že v mužstvu budou nadále pokračovat reprezentanti - český Tomáš Souček a slovenský Miroslav Stoch.

„Strávili jsme den nad posilami pro zimní období. Jsme domluveni, že Tomáš Souček zůstane v našem dresu i na jaře. Spolu s námi se bude rvát o titul a absolvuje kvalifikaci Ligy mistrů," plánuje šéf představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Miňo Stoch zítra prodlouží smlouvu ve Slavii o další tři roky. A první posila je na dohled - Petr Ševčík z Liberce. Se Slovanem jsme se dohodli," dodává Tvrdík.

Partnerem je klub z Pekingu

Sinobo Group přebírá nadpoloviční většinu akcií od čínské státní společnosti CITIC Group, která převzala vlastnictví klubu od původního čínského vlastníka společnosti CEFC. Firma CITIC zůstává menšinovým majitelem Slavie, procentuální rozdělení akcií Pražané nezveřejnili.

Předseda představenstva firmy Sinobo Čou Ťin-chuej je zároveň většinovým akcionářem čínského klubu Kuoan Peking, se kterým Slavia uzavřela v dubnu strategické partnerství.

„Pevně věřím, že vstup společnosti Sinobo jako majoritního akcionáře do Slavie bude přínosem pro obě strany jak na fotbalovém hřišti, tak mimo něj, a že prohloubí přátelství a porozumění mezi našimi hlavními městy, mezi Prahou a Pekingem," uvedl Čou Ťin-chuej.

Úkoly jsou náročné

Jeho společnost už Slavii pomohla s příchodem letních posil. „Díky tomuto člověku jsou tu hráči jako Vláďa Coufal, Peter Olayinka, Alexandru Baluta. Kromě strategického partnera získáváme i člověka, který nejen klub vlastní, ale má i nesmírný přehled o fotbale. Slavia má obrovské štěstí, že má takového majitele," poukazuje trenér Jindřich Trpišovský.

„Máme od pana předsedy velmi náročné úkoly - v této sezoně vyhrát ligu a zároveň se pokusit postoupit do Ligy mistrů. Chceme vybudovat silný středoevropský klub," avizuje Tvrdík.

Reklama

Související témata: