Hlavní obsah

Je to špatné, nedáváme šance, přiznal Fantiš

Příbram

Příbram od konce září nevyhrála a její snaha zlomit sérii bez vítězství skončila neúspěšně i v neděli, kdy na sněhem a deštěm zkrápěný trávník u říčky Litavky přijel Baník. Ten chtěl zastavit sérii tří porážek v řadě. Spokojenější odjížděli hosté po výhře 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Rezek z Příbrami v bráně při utkání s Baníkem. Míč se ovšem jeho týmu do sítě dostat nepovedlo.

Článek

Klíčovým momentem byl gól Roberta Hrubého na konci první půle, kdy baníkovci rozehráli rohový kop právě na něj, nikým neatakován si míč přebral a ránou k tyči zakončil. „Nikdo mě neatakoval, což mě ale tak moc nepřekvapilo. My jsme z videa viděli, že Příbram takové situace moc nebrání, tak jsme tohle vypilovali a vyplatilo se," usmíval se ostravský střelec. „Ve druhé půli nedali pár šancí, Rezek netrefil z metru bránu. To jsme přežili a sami dali z brejku druhou branku. Po třech prohrách jsme konečně vyhráli," oddechl si Hrubý.

„Věnovali jsme se nácviku téhle situace ve čtvrtek. Hledali jsme, čím by se dal soupeř překvapit. Ale Příbram si nezasloužila prohrát. Na tomhle těžkém terénu nám trvalo dvacet minut, než jsme přišli na to, jak na něm hrát. Ve druhé půli měli domácí velké šance, ty jsme přežili a naopak z brejku skórovali. Máme tři důležité body. Musím ale říct, že výkon některých hráčů nebyl nic extra, jiní mě naopak příjemné překvapili," pravil kouč Lubomír Páník.

Jeho protějšek byl hodně zklamaný... „Ne ze hry, ale z koncovky. Hráli jsme dobře až po malé vápno. Jenže jsme nedali šance, které se dávat mají. Naučím hráče lecčemu, ale tohle ne, jsou věci, které se prostě naučit nedají, proto jsou někteří hráči, kteří tohle dovedou proměnit, placení zlatě," řekl Josef Csaplár.

Zahozené šance mrzeli i Antonína Fantiše. „Sám jsem jednu zahodil, pak Honza Rezek, bylo jich víc, které jsme měli dát. Myslím si, že jsme většinu zápasu byli lepší, ale když tohle nedáme... Musíme dál makat, už jsme sedm kol nevyhráli, pokusíme se to zlomit na Dukle. Teď se nám to otočilo. Z venku vozíme po bodu, doma všechny ztrácíme," litoval.

Reklama

Související témata: