Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 4:0Jablonec dal lekci Zlínu a prostřílel se před Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Lischka 1 : 0
45. Doležal 2 : 0
57. Holeš 3 : 0
82. Chramosta 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce zvítězili v pondělním utkání 17. kola nejvyšší soutěže doma nad Zlínem 4:0 a v tabulce poskočili na třetí příčku před Spartu. V lize s ním neprohrál už více než deset let. Ševci na Střelnici nezvládli závěr prvního poločasu, když v jeho posledních třech minutách inkasovali dvě branky, dvakrát pak kapitulovali i po pauze.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký Martin Doležal se raduje z gólu v duelu se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Hosté už po šesti minutách museli sáhnout do složení obrany, když se zranil Josef Hnaníček, jehož nahradil Ondřej Bačo. Dlouho se však stejně hrálo bez větších šancí.

Tu největší měl v úvodu v zelenobílém dresu Martin Doležal, když na penaltové značce převzal přihrávku od Michala Trávníka. Následně se šikovně otočil, ale z jedenácti metrů pálil jen doprostřed branky Stanislava Dostála a ten prudkou ránu vyrazil na rohový kop.

Ševci v první části vystřelili přímo na branku jen jednou, Vlastimil Hrubý hlavičku k tyči ve 39. minutě kryl. Měli však několik nadějných náznaků, leč do koncovky je nedotáhli.

Skóre se tak měnilo až krátce před pauzou. Ve 43. minutě po rohovém kopu vrátil odražený míč před branku Vojtěch Kubista, poslal jej přímo na hlavu stopera Davida Lischky, jenž hlavou skóroval. A za dvě minuty tým Michala Bílka šokoval pohotovou střelou Martin Doležal, asistenci si opět připsal Kubista.

V 57. minutě vedli domácí už o tři branky, když se parádně po zpětné nahrávce Doležala trefil zpoza vápna Tomáš Holeš.

Celek Petra Rady mohli skóre navýšit, v 65. minutě v dobré pozici vychytal Trávníka Dostál. Přesto se čtvrtého zásahu Severočeši dočkali. V 82. minutě si narazil střídající Chramosta s Doležalem a střelou k tyči pečetil výsledek na 4:0. Zlín tak utrpěl nejtěžší prohru v této sezoně, Jablonec se posunul na třetí příčku o dva body před Spartu.

17. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Fastav Zlín 4:0 (2:0)
Branky: 42. Lischka, 45. Doležal, 57. Holeš, 82. Chramosta. Rozhodčí: Machálek - Moláček, Hrabovský. ŽK: Trávník - Vyhnal. Diváci: 1608.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Trávník (81. Sobol), Považanec, Kubista (76. Chramosta), Kratochvíl (86. Jankovič) - Doležal. Trenér: Rada.
Zlín: Dostál - Hnaníček (6. Bačo), Buchta, Gajič - Matejov, Jiráček (82. Slaměna), Libor Holík (65. Hronek), Podio, Bartošák - Beauguel, Vyhnal. Trenér: Bílek

Reklama

Související témata: