Hlavní obsah

Oslava Dukly: Prohra a ohňostroj. Asi nám ho udělali k vítězství, vtipkoval příbramský hrdina

Praha

Nad potemnělou Juliskou burácel ohňostroj. Petardy co chvíli rozsvěcovaly stadion. Na závěr se pod jedním ze stožárů rozhořela velká sedmdesátka. Pro fotbalovou Duklu to však byla v pátek večer smutná oslava 70. výročí od založení klubu. Světelnou produkci si totiž po výhře 2:1 v předehrávce 18. kola první ligy užívala Příbram. Pražané po kolapsu v závěrečné dvacetiminutovce byli v té době dávno v kabině.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramská radost na Julisce.

Článek

„Asi nám udělali ohňostroj na počest vítězství," žertoval útočník Příbrami Antonín Fantiš, autor vítězné trefy z 77. minuty, který se novinářům svěřoval za rachotu světlic. Zářil jako sluníčko. Aby ne, když Středočeši vyhráli po sedmi zápasech.

„Já to tak neprožívám. Ale jo, je lepší vyhrát než remizovat," culil se trenér Josef Csaplár, podle kterého bylo vítězství zasloužené. „Hra se potkala s výsledkem. Byli jsme lepší, vytvořili jsme si víc šancí, měli převahu. Sice jsme jako obvykle inkasovali hloupý gól, dokázali jsme ale správně zareagovat a vstřelit dvě branky. Pro nás důležitá výhra," liboval si Csaplár.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Příbrami Onřej Kočí a trenér Josef Csaplár během duelu s Duklou.

Vlastimil Vacek

Zatímco Příbram, která se zvedá od remízy v Plzni, poskočila na desátou příčku, Dukla zůstala přikována na patnáctém místě. Přitom utkání měla výtečně rozehrané, vedla gólem Djuranoviče. Pokud by brala tři body ona, poprvé v sezoně by opustila sestupové příčku. Nestalo se. Po proměněné penaltě Rezka, který po 343 minutách protrhl neprůstřelnost brankáře Rady, a následné trefě Fantiše, kapitulovala.

„Vidím dva klíčové momenty. A sice neproměněnou šanci Bredy za stavu jedna nula a pokutový kop. Nezajímá mě, jestli penalta byla nebo ne, daleko horším zjištění pro mě je, jakým způsobem jsme se po vyrovnávací brance na hřišti chovali," povzdechl si kouč Dukly Roman Skuhravý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Roman Skuhravý během utkání s Příbramí.

Vlastimil Vacek

Zmar jeho týmu vyvrcholil ve chvíli, kdy příbramský Antwi na polovině Dukly obral soupeře o míč, na zadní tyči našel Fantiše, který pohotovou ranou dovršil zkázu Dukly. „Nenašli jsme žádnou zbraň, jak zareagovat. Jsme v nekomfortní situaci, dá se předpokládat, že nás během cesty za záchranou potkají takové facky. Bylo by nejjednodušší hráče pokálet, jsme v tom ale všichni společně. Situace není jednoduchá, ale rozhodně ne neřešitelná," pověděl Skuhravý po utkání, které na Julisce sledovalo pouhých 879 diváků.

Mnozí dorazili v průběhu první půle, v době výkopu sedělo na hlavní tribuně přesně 246 diváků. Na protější straně je doplňoval stojící hlouček bývalých hráčů Dukly. „Upřímně, já chci hrát fotbal pro diváky. Bohužel na Julisce ani u nás příliš nechodí. Sice nebylo úplně tak špatné počasí, ale podle mě se má hrát fotbal v úplně jiných podmínkách," prohlásil Fantiš.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Bídná návštěva na utkání Dukla - Příbram.

Robert Neumann

Reklama

Související témata: