Hlavní obsah

Další ostrovní mise. Český kanonýr se upsal ve Skotsku

Edinburgh
Aktualizováno

Se Skoty se dohodl již v létě, nicméně na podzim ještě stačil za Teplice vstřelit sedm ligových gólů a znovu patřil mezi nejlepší střelce české soutěže. Fotbalový útočník David Vaněček teď definitivně přestupuje do klubu Heart of Midlothian, kde již působí český brankář Zdeněk Zlámal. Pátý tým skotské ligy má tradičně pohárové ambice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Vaněček z Teplic (vpředu) a Michal Švec z Bohemians.

Článek

Edinburgh ho v létě nadchl a během podzimu se mohl těšit na naplnění ujednané dohody. „Odmalička jsem měl sen hrát na Ostrovech. A když přišla nabídka, nedala se odmítnout," ujišťuje David Vaněček.

Hearts během sezony dokonce chvíli vedli tabulku skotské ligy. Kanonýr Teplic s nimi teď podepsal smlouvu na rok a půl s roční opcí.

„Klub na novou posilu hodně spoléhá, potřebuje zvýšit produktivitu. David si teď užívá posledních dnů volna. Do přípravy se zapojí 6. ledna, o dva týdny později čeká první mistrovský zápas," avizuje Filip Zíka z agentury Global Sports, která hráče zastupuje.

„Věříme, že ještě během ledna bychom mohli do Hearts uvést dalšího českého fotbalistu," dodává jeho bratr David.

Obnovená česká stopa v Edinburghu

Jako by se tak vracely staré dobré časy. Hearts v roce 2006 získali Skotský pohár a na soupisce byli tři Češi.

„Obnovujeme českou stopu, když jsem tehdy do Edinburghu přivedl Rudu Skácela, Michala Pospíšila a Romana Bednáře. Skácel s Bednářem se pak posunuli až do Premier League. Věřím, že i Vaněček si svými výkony může říci o pozornost větších ostrovních klubů," poukazuje otec mladých agentů Pavel Zíka.

Reklama

Související témata: