Hlavní obsah

Příbramská kometa bude bojovat o pozici ve Slavii. Jestliže neuspěje, vrátí se k Litavce

Praha

S třemi posilami, bez zraněné dvojice Tecl-Hromada absolvuje fotbalová Slavia Praha kondiční soustředění ve španělské Marbelle. Trenér Jindřich Trpišovský byl nadšený, že se mu hned na prvním čtvrtečním tréninku ještě před odletem na jih Evropy hlásili nově angažovaní Masopust, Ševčík a Král. S ligovým lídrem odcestovali na soustředění také brankář Markovič a stoper Vlček ze slávistické devatenáctky.

Foto: SK Slavia Praha, Facebook

Jan Matoušek se postaral o jedinou branku utkání

Článek

Těší vás, že máte k dispozici už od startu přípravy všechny posily?

Je to důležité hlavně pro kluky. Olayinka, Baluta i Matoušek jsou toho jasným důkazem. Bylo na nich vidět, že se na podzim připojili až na poslední chvíli. Pro hráče je důležité, aby měl čas se aklimatizovat v klubu a přivykl jiným nárokům. Noví kluci mají necelých šest týdnů se ztotožnit s naší filozofií.

Je pravděpodobné, že si právě Matouška necháte v kádru i pro jarní část sezony?

Má pět týdnů, aby nás přesvědčil. Padla doba hájení. Jsme domluvení, že absolvuje oba tréninkové kempy ve Španělsku i Portugalsku. Pokud by jeho vytížení mělo být v průběhu jara menší, je lepší, aby pravidelně hrál, což v jeho případě znamená hostování v Příbrami. Uvidíme týden před ligou.

A osud Alexe Krále, jehož jste ve dvaceti letech získali z Teplic jako univerzála schopného hrát ve středu obrany, zálohy či na kraji defenzivní řady?

Chtěli jsme ho do budoucna. Vidíme v něm obrovský potenciál. Může se stát hlavním pilířem českého fotbalu v defenzivě. Řešili jsme, že by mohl zůstat v Teplicích na hostování, ale i přes velkou konkurenci chce bojovat o místo. Má určitě šanci. Není však vyloučeno, že v případě určitých zdravotních komplikací někteří hráči třeba zůstanou na první kola a odejdou až v průběhu února.

Lukáše Pokorného, jehož jste získali před dvanácti měsíci z francouzského Montpellieru, jste poslali hostovat do Bohemians. Jako nadbytečný se však s ohledem na podzimní vytížení zdá i Jakub Jugas.

Lukáš Pokorný si prošel velkým množstvím zdravotních problémů, což se na jeho vytížení projevilo. Jakub Jugas se zranil před generálkou v okamžiku, kdy byl v základní sestavě. Kluci v obraně pak skvěle hráli. Chce se poprat o místo. V Portugalsku po druhém soustředění ho seznámíme s jeho rolí.

Ve výpravě pro soustředění ve španělské Marbelle nejsou ani Stanislav Tecl a Jakub Hromada. Budou po zdravotních problémech z podzimu připraveni alespoň pro část jarní sezony?

U Standy Tecla běží všechno podle plánu. Zůstal v Praze, aby měl denní péči. Je s fyzioterapeuty, absolvuje všechny procedury. Do Portugalska by měl letět. Nicméně v případě velice pozitivního vývoje situace stejně nebude připraven dříve než na nadstavbovou část. Nechceme nic uspěchat, aby nedošlo ke komplikacím. Zatížíme ho až v okamžiku, kdy bude stoprocentně fit. Stejně jako v případě Mešanoviče, kdy jsme vše nechali jen na hráči a doktorech. Hromada snad začne za tři týdny s běháním. Měl zánět okostice, neustále se mu trable vracely. V jeho případě se rozhodneme rovněž podle situace.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice