Hlavní obsah

Karviná ulovila tři leváky. Všechny tři znám ze Slovenska, prozradil kouč Hrnčár

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Těžká mise čeká v jarní části Fortuna ligy fotbalisty Karviné. Jedenáct kol před koncem první části soutěže jsou předposlední se čtyřbodovou ztrátou na třinácté Bohemians a čtrnáctou Olomouc. I proto se dá očekávat, že v krátkém období přípravy bude chtít slovenský kouč Norbert Hrnčár kádr co nejvíce posílit.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Prvoligoví fotbalisté MFK Karviná absolvovali na hřišti Kovona první trénink v rámci zimní přípravy.

Článek

První nové tváře se objevily už na úvodním tréninku, do něhož se zapojilo jednadvacet hráčů a tři brankáři. Na hostování přišli do Karviné slovenský obránce Timotej Záhumenský z Dunajské Stredy a jeho krajan záložník Michal Faško. Přestup ve slezském klubu podepsal Srb Lazar Djordevič z Nového Sadu.

„Všechny tři znám, věřím, že nám minimálně na jaře pomůžou. Jsou to leváci, Lazara znám ze Slovenska, kde hrál za Košice nebo Podbrezovou. Michal Faško patří Grasshoppers Curych, ale přichází k nám z německého Braunschweigu. Jde o středopolaře," doplnil Hrnčár.

Kádr MFK Karviná na začátku zimní přípravy
BRANKÁŘI:
Martin Berkovec, Martin Pastornický, Jiří Ciupa
OBRÁNCI:
Marek Janečka, Ján Krivák, Luboš Tusjak, Filip Panák, Oliver Putyera, Timotej Záhumenský, Lazar Djordjević, Pavel Dreksa
ZÁLOŽNÍCI:
Lukáš Budínský, Jan Moravec, Vojtěch Smrž, Ondřej Lingr, Petr Galuška, Jan Suchan, Dávid Guba, Soufiane Dramé, Tomáš Weber, Vojtěch Wala (U21), Erik Puchel, Michal Faško, Benjamin Čolič, Matúš Mader (U19), Nikolaos Athanasios Fokaidis (U21), Bojan Letič.
ÚTOČNÍCI:
Tomáš Wágner, Martin Vlachovský (U19), Adriel D´Avila Ba Loua, Eric Ramirez

Z hostování v Třinci se vrátil Tomáš Weber, o místo v prvním týmu se budou prát i mladíci Nikolaos Athanasios Fokaidis, Vojtěch Wala, Martin Vlachovský a mládežnický reprezentant Slovenska Matúš Mader. V Karviné naopak skončili Jiří Piroch, kterého si stáhla Viktoria Plzeň, Slovinec Aleš Mertelj a Maďar Gergö Kocsis.

Na prvním tréninku se objevili i Lukáš Budínský, o něhož ale stojí hned několik ligových klubů a marodi Filip Panák a Pavel Dreksa. „Filip po zranění kolene pomalu začne s individuálním tréninkem a doufám, že se brzy zapojí do tréninkového procesu i s týmem. Podobné to je i s Pavlem Dreksou, který už na konci podzimu začal s individuální přípravou, která se ale ještě protáhne," upozornil Hrnčár.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Norbert Hrnčár, trenér prvoligových fotbalistů MFK Karviná, na začátku zimní přípravy.

První přípravný zápas čeká Karvinou v sobotu 12. ledna v Otrokovicích proti slovenské Seredi. Od 21. ledna budou Karvinští na herním soustředění ve Slovinsku a generálku na ligové boje si odbydou v pátek 1. února proti polskému celku GKS Tychy.

„Mám radost z toho, že se po dohodě s vedením klubu vypravíme na herní soustředění do Slovinska. Je to důležitá součást přípravy i z důvodu změny prostředí. Budeme trénovat na vyhřívané přírodní trávě a odehrajeme dvě utkání proti zajímavým soupeřům (Maribor a Zalaegerszeg).

Reklama