Hlavní obsah

Hromada musí na operaci a mimo hru bude další tři měsíce

Praha

Slávistického fotbalistu Jakuba Hromadu čeká další absence. Dvaadvacetiletý slovenský záložník, který na podzim kvůli zranění neodehrál ani jeden ligový zápas, má vleklé potíže s hlezenní kostí a musí na operaci. Rekonvalescence bude trvat asi tři měsíce, určitě tak nestihne velkou část jarní sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hromada musí na operaci.

Článek

"Jakub je po vleklém zranění z podzimní části, kdy došlo k poranění a otoku hlezenní kosti. Kuba byl opakovaně vyšetřen magnetickou rezonancí, kde jsme pozorovali zlepšení otoku, avšak došlo k odloučení chrupavky na vnitřní straně hlezenní kosti a bolestivost ani po intenzivní léčbě neustoupila," uvedl pro slávistický web klubový lékař Petr Krejčí mladší.

"Po kontrolní magnetické rezonanci jsme se s Jakubem domluvili na operaci, která proběhne 16. ledna. Vzhledem k charakteru poranění bude mít šest týdnů sádru a dalších šest týdnů bude rehabilitovat v klubu," doplnil klubový lékař.

Hromada v lize naposledy nastoupil vloni v květnu v posledním kole v Teplicích. Do Slavie přišel předloni v létě, předtím hrával českou ligu v Plzni.

Reklama

Související témata: