Hlavní obsah

Přestup, páska a po pár minutách vítězný gól. V Jablonci se zapsala nová posila

Aktualizováno

Všechno šlo ráz na ráz. Jablonec ve čtvrtek ráno oznámil příchod nové posily, kterou dopoledne hned nasadil do utkání tradiční fotbalové zimní Tipsport ligy proti Varnsdorfu. Mladá posila z Jihlavy dostala kapitánskou pásku a již v 6. minutě právě stoper David Štěpánek (21) otevřel skóre. Odchovanec Vysočiny by mohl nahradit Davida Lischku, který dolaďuje svůj přestup do Sparty. Jablonec na umělé trávě v Xaverově zvítězil 1:0.

Foto: fkjablonec.cz

David Štěpánek dostal hned na úvod kapitánskou pásku Jablonce.

Článek

Nová akvizice je příslibem do budoucna. V první lize má český mládežnický reprezentant odehráno 39 zápasů, gól zatím nedal a zaznamenal dvě asistence. Na podzim pomohl Jihlavě v druhé lize k druhému místu.

„Trošku jsem doufal, že bych mohl v zimě přestoupit. Jsem rád, že tu jsem. Pro mě první velký přestup v kariéře, takže znamená hodně. Beru ho jako krok dopředu," říká David Štěpánek na klubovém webu.

V Jablonci se potká s několika bývalými spoluhráči z Vysočiny. „Osobně znám Davise Ikauniekse a Honzu Hanuše ještě z Jihlavy a s Kubou Janetzkým jsme byli spolu v reprezentaci. Jinak kluky neznám, ale myslím si, že to bude v pohodě. Doufám, že mě kluci přijmou co nejrychleji mezi sebe," věří obránce, který sáhl po dresu s číslem 5. Na Střelnici zbyl po Matěji Hanouskovi, který rovněž dolaďuje svoji smlouvu se Spartou.

Všechno štymovalo, culí se Rada

Štěpánek se prosadil již v 6. minutě, kdy pohotovou střelou po rohu vstřelil jediný gól utkání. „Ještě s námi ani netrénoval, šel rovnou do zápasu. Mladý kluk, třetí stoper do party, jehož jsme po odchodu Lischky potřebovali. Gól je dobře pro každého nového hráče. Navíc dá nějaké prachy do kasy, takže všechno štymovalo," usmívá se trenér Petr Rada.

„Za gól jsem samozřejmě rád. S týmem se teprve sžívám. Příprava začíná, jedeme dál. Všechno se seběhlo narychlo, ale žádný problém. Stačilo si před zápasem s klukama říct, jak hrají," líčí Štěpánek.

Fotbalová Tipsport liga:
Skupina B (Praha-Xaverov):
FK Jablonec - Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 5. Štěpánek.
Jablonec - I. poločas: Hrubý - Jankovič, Štěpánek, Hovorka, Sobol - Janetzký, Kubista, Považanec, Fábry, Jovovič - Ikaunieks.
II. poločas: Hrubý - Jankovič, Štěpánek, Břečka, Sobol - Pleštil, Hübschman, Kratochvíl, Trávník, Jovovič - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: