Hlavní obsah

Chci se poprat o místo v sestavě, hlásí uzdravený Vošahlík

Už takřka rok chybí na prvoligových trávnících teplický útočník nebo ofenzivní záložník Jan Vošahlík. Po těžkém zranění kolena se ale už zotavuje a zasáhl i do prvního přípravného zápasu FK Teplice proti německému FC Oberlausitz Neugersdorf. A jednou vstřelenou brankou se podílel na vítězství 5:1. „Chci se znovu poprat o místo v sestavě,“ říká Vošahlík o svých ambicích pro jarní sezonu.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Fotbalista Teplic Jan Vošahlík.

Článek

Jak se cítíte po zdravotní stránce?

Těch deset měsíců, co laboruji se zraněním, je strašně dlouhá doba. Myslel jsem si, že bych mohl do ligy naskočit už v závěru podzimu. Ale trenéři říkali, ať vydržím, a začal jsem hrát za áčko až teď. Trénink je úplně něco jiného než zápas. Taky v tréninku jdete do všeho na sto procent, ale v poslední fázi souboje si to víc pohlídáte. V utkání neuhne nikdo.

Přesto jste už stihl pár startů za teplickou juniorku.

Ve třech zápasech jsem dal pět gólů. Momentálně se fotbalově cítím dobře, a potřebuji, abych dohnal zápasovou kondici. Jsem čím dál tím víc natěšený na jaro.

S jakou vizí půjdete do hlavní části zimní přípravy?

Chci se poprat o místo v sestavě. Asi nemám takovou pozici jako Martin Jindráček a Honza Kuchta, kteří odehráli celý podzim, tedy Jindráček za Ústí a Teplice a Kuchta za Slovácko. Jsme tři útočníci, a doufám, že vepředu můžeme hrát třeba i dva najednou.

Naznačil vám trenér, na jaký post s vámi počítá?

Nejspíš pro útok, ne do křídla. Rád se vrátím do útočné formace, kde se cítím lépe než jinde. V Jablonci jsme hráli s Davidem Lafatou a přišel ještě Tomáš Pekhart a někdo musel do kraje, tak jsem to odnesl a zůstal tam nějakou dobu (mírný úsměv).

Teplickým tématem zimy je i odchod kanonýra Davida Vaněčka do Skotska.

Přeji mu, aby se tam prosadil. Soubojový styl by mu mohl sedět. Věřím, že bude dávat góly jako tady, je to výborný útočník do vápna. Prostě už v Teplicích není a musíme ho zastoupit. Ofenzivní hráči jsou na hřišti od toho, aby skórovali. Snad nám to tam bude padat.

Reklama

Související témata: