Hlavní obsah

Bale, Ribéry, Neymar. Charitativní plzeňská dražba dresů hvězd jde do finále!

Plzeň

Vydražit dresy fotbalových hvězd Garetha Balea, Francka Ribéryho, Patrika Schicka, trika podepsané týmy PSG, Manchesteru United anebo originální dresy hráčů plzeňské Viktorie z Ligy mistrů a zároveň pomoct dobré věci? Šance je už jen několik hodin, speciální aukce na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně (NTKD) v úterý 15. ledna končí.

Foto: Sport.cz

Hvězda Realu Gareth Bale.

Článek

Většina dresů v aukci je podepsaná buď konkrétním hráčem, nebo několika hráči A-týmu. Aukci se rozhodl na konci prosince podpořit také fanoušek Jan Sláma, který věnoval podepsané dresy mužstev, s nimiž se Viktoria utkala během skupinové fáze UEFA Champions League v roce 2013, tedy Bayernu Mnichov, Manchesteru City a CSKA Moskva.

Součástí aukce na podporu NTKD jsou i originální hrané dresy hráčů Viktorie Plzeň ze zápasů v Moskvě či z dvojutkání s Realem Madrid, samozřejmě rovněž podepsané. Výtěžek z akce (běží na adrese fcviktoria.sportovniaukce.cz) půjde na propagaci a podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně. K pondělnímu dopoledni bylo v aukci vytěženo 260 tisíc korun.

Poprvé viktoriáni podpořili NTKD před sedmi lety, před premiérovým startem v Champions League. Tehdy do registru dárců vstoupila kompletní plzeňská parta kolem Pavla Horvátha včetně trenéra Pavla Vrby a realizačního týmu.

Reklama

Související témata: