Hlavní obsah

Limberský zná trest za výroky o Tvrdíkovi. Na kolik ho přišel největší mág a mistr twitter?

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise potrestala pokutou 20 tisíc korun plzeňského fotbalistu Davida Limberského za jeho výroky na adresu Jaroslav Tvrdíka, šéfa Slavie. Prostořeký mazák Viktorie se do něj obul na instagramu za průběh zápasu sešívaných v Jablonci. Posléze se mu omluvil, nicméně před disciplinárku se stejně dostal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Plzně David Limberský.

Článek

Nebral si servítky. Plzeňského internacionála rozčílilo, že rozhodčí po zhlédnutí videa neuznal Jablonci vyrovnávací gól na 1:1 kvůli faulu Chramosty na brankáře Koláře. Slavia nakonec zvítězila 2:0 a pojistila si vedení v tabulce o čtyři body právě před Plzní.

"Tvrdík je největší mág... Zrusil rekulerní gol... Gratuluju mistr twitter, jen rozhazuj dál Čínský money. Zdravíme váš věrný team ČSA," napsal David Limberský po utkání na instagramu (citace bez úprav - pozn. red.).

Později se za svůj výrok omluvil a šéf konkurenčního klubu ji přijal. "Z mého pohledu je omluvou dotyčného vše uzavřeno a největší satisfakcí by byla výhra Slavie v Plzni. Nic dalšího nežádám," vzkázal Jaroslav Tvrdík.

K profesionálovi patří jistá úroveň

Případ však uzavřela až disciplinární komise. Limberského potrestala za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování na adresu funkcionáře Slavie pokutou 20 tisíc korun.

„Účastník nejvyšší soutěže by se měl chovat profesionálně a k tomu patří i úroveň vystupování na sociálních sítích. V případě hráče Limberského došlo k urážlivému výroku na adresu představitele jiného klubu v souvislosti s prvoligovým utkáním," poukazuje předseda disciplinárky Richard Baček.

„Po dlouhých debatách v komisi jsme se shodli, že byla naplněna skutková podstata paragrafu 44 Disciplinárního řádu. Vzhledem k tomu, že hráč svého chování vzápětí litoval, příspěvek sám odstranil a dotčený představitel jiného klubu podle svých slov necítí závažnou újmu, došli jsme k závěru, že hráči uložíme peněžitý trest na dolní hranici možné sazby," vysvětluje šéf fotbalového tribunálu.

Jaký je podle vás trest disciplinární komise pro Davida Limberského?
Rozumný a přiměřený provinění.
13,9 %
Pouze formální.
10,7 %
Směšný - vzhledem k předchozím úletům hráče a jeho příjmům.
75,4 %
Celkem hlasovalo 7902 čtenářů.

Reklama

Související témata: