Hlavní obsah

Odchod z Karviné? Zájem je, ale nezáleží to na mně, říká Budínský

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Talentovaný Filip Panák je ve Spartě, zkušený Marek Janečka v Trnavě. Z party, která před dvěma a půl lety vytáhla Karvinou do první ligy zůstávají už jen zraněný Pavel Dreksa, Jan Moravec a také Lukáš Budínský. Přestože se i o jeho odchodu hovoří už delší čas, může se stát, že ve Slezsku sezonu dohraje. „Zatím jsem pořád tady a normálně se připravuju s Karvinou na ligu,“ prohodil 26letý záložník se skvělou kopací technikou, kterého by ráda získala Mladá Boleslav.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Lukáš Budínský dal jediný gól Karviné v přípravě proti Třinci, která skončila 1:1.

Článek

Není tajemstvím, že o vás má zájem bývalý kouč Karviné a nyní trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber. Je to jedna z možností?

Je to jedna z cest. Trenér Weber mě do Karviné vytáhnul z Bohemky, kde jsem nehrál. Znovu mě tady nastartoval. Ale zatím jsem pořád tady a dokud tady budu, asi nic jiného, než že jsem připravený hrát za Karvinou, neuslyšíte.

V Karviné jste pátou sezonu. Cítíte, že to už chce změnu?

Už v létě to bylo na spadnutí, ale nedotáhlo se to. Když budu muset zůstat do léta, kdy mi končí smlouva, tak to budu muset akceptovat a budu normálně hrát dál.

Nemáte už trochu problém s motivací? Nebo to berete tak, že hrajete o budoucnost?

Jo, hraju pořád o svoji budoucnost. S motivací problém nebude. Může si mě všimnout někdo ze zahraničí, někdo lepší, do Polska je blízko. S motivací problém nebude. Liga do Karviné patří a všichni ji chceme zachránit.

Nedávno jste na Instagramu dal fotku z Polska? Byl jste tam jednat o novém angažmá?

Vůbec ne, já tam byl jenom nakupovat a dělal jsem si legraci. Hned jsem viděl, že to někdo na Twitteru sdílel, chytlo se to hned. (smích)

Jsou vtípky cesta, jak se s tou nejistotou vyrovnat?

Nějaký zájem o mně je, to mě těší. Nikdo se s Karvinou konkrétně ale prozatím nedohodl a pořád jsem tady. Na mně to moc nezáleží, spíš na panu majiteli.

Reklama

Související témata: