Hlavní obsah

Rána pro Jablonec. Zranil se mu Trávník, Peltovo exkluzivní zboží

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Drží klubovou kasu prodejem lídrů, kteří se na podzim představili v Evropské lize. Jablonec teď má další problém. Fotbalový reprezentant Michal Trávník si při tréninku lehce poranil koleno a bude chybět v úvodu jarní části sezony. Plánovaný odchod Davida Lischky do Sparty stoply stoperovy problémy se srdcem. A teď se zkomplikovala situace kolem špílmachra, který je pro klub Miroslava Pelty exkluzivním zbožím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník z Jablonce oslavuje gól v utkání proti Dynamu Kyjev.

Článek

Zranění by nemělo být vážné. Podle vyjádření klubu si léčba vyžádá několik týdnů. Březnový sraz národního týmu by tak Michal Trávník měl stihnout.

„V tréninku si poranil koleno a musí absolvovat nucenou pauzu od fotbalu na několik málo týdnů. Řada vyšetření ukázala, že zranění naštěstí není vážné, a věříme, že bude Michal brzy zpět na hřišti," uvedl jablonecký klub na sociálních sítích.

Zranění by však mohlo ohrozit případný Trávníkův odchod do zahraničí. O hráče je slušný zájem, jenže přestupní termín ve většině přeních soutěží skončí posledním lednovým dnem.

Peltovo obvinění klub ohrožuje

Klub ze Střelnice s odchodem svého tahouna víceméně počítá. „Dvěma hráčům jsem slíbil, když budou adekvátní nabídky, tak budou moct Jablonec opustit. Lukáši Masopustovi a Michalu Trávníkovi," uvedl nedávno šéf Miroslav Pelta pro klubový web.

V obsáhlém rozhovoru přiznal, že Jablonec se dostal do nesnází vinou obvinění svého bosse, bývalého předsedy FAČR.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Justiční stráž a policie přivádí Miroslava Peltu k soudu, který rozhodl o jeho vzetí do vazby.

„Je nutné si říct, že jablonecký klub je od května 2017 zatížen tím, že jeho majitel je stíhaný Policií České republiky. Moje zatčení a obvinění se projevilo v tom, že příjmy z reklamy se nám snížily minimálně o padesát procent," netají Pelta a dodává, že nebýt nemalého zisku z účasti v Evropské lize (okolo 70 milionů korun), měl klub již teď velké provozní problémy.

Nesnáze řeší prodejem hráčů

„Akcionáři firem řekli, že do doby, než bude objasněna situace okolo mě, tak přeruší podporu klubu," poukazuje.

Pelta tedy kritickou situaci řeší prodejem hráčů. Masopusta udal do Slavie za 25 milionů, Matěj Hanousek je nakročen do Sparty za přibližně stejnou částku. Na Letnou ho měl doprovodit také David Lischka za téměř 30 milionů, jenže problémy se srdcem stoperův transfer zmrazily. Prý mu dokonce hrozí předčasné ukončení kariéry.

A teď se ke všemu zranil Trávník, jablonecký klenot nejdražší. Pelta by už přitom z utržených peněz potřeboval také pořídit posily. Mluví se o angažování útočníka Libora Kozáka z Itálie či Adama Hlouška z Polska. Ze Sparty pak má přijít Rumun Vatajelu.

Pelta ještě avizuje, že se blíží k dohodě o prodloužení smlouvy s úspěšným trenérem Petrem Radou.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 45. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 45. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice