Hlavní obsah

Slavia letí do Portugalska, trenér se obejde bez radikálního řezu

Praha

Portugalská mise jim začne svižně. V pondělí odlet, hned v úterý první zápas. Fotbalisté Slavie se po týdnu v mrazivé Praze každopádně těší na druhé soustředění v teple. Kádr mají dost nabitý, pravděpodobné je jeho zúžení. Trenér Jindřich Trpišovský však žádný radikální řez pro nejbližší týdny neslibuje. Jeho plány si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Zúží Slavia během portugalského soustředění kádr? Video: Sport.cz

 
Článek

Jednoduché počty. Sešívaní vyrážejí do Portugalska s 24 hráči do pole a třemi brankáři. Trenér Jindřich Trpišovský přitom pro jarní část sezony považuje za optimální počet 21+3. Tři hráči jsou tedy přes počet.

„Na zúžení může pravděpodobně dojít až po soustředění. Také se samozřejmě může stát, že nebudeme zužovat, jelikož se někomu může něco stát. Pak bychom do začátku šli s plným kádrem," přemítá kouč.

Zůstanou na jaře ve Slavii Jugas a Matoušek? Co k tomu říká Jindřich Trpišovský?Video: Sport.cz

„Mohou přijít zranění, máme žluté karty. Přestupní trh se uzavírá až po třetím kole, takže je klidně možné, že na první ligový zápas a na Genk půjdeme se současným kádrem," avizuje Trpišovský.

Generálka s Rosenborgem

V Portugalsku jeho tým změří síly s Pekingem Čung-che Kuo-an, Salcburkem, zřejmě i výběrem anglického Brentfordu do 23 let a v generálce na jaro s Rosenborgem Trondheim.

Slavia si v přípravě s chutí zastřílela proti ÚstíVideo: Sport.cz

„Hrajeme čtyři zápasy, chceme dát prostor všem hráčům, jelikož pauza je krátká. Teď jsme 14 dní trénovali a proti Ústí hrál každý jeden poločas. Čekají nás těžcí soupeři, což nás čeká i v Evropě. Tam se ukáže pravá forma hráčů," poukazuje Trpišovský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články