Hlavní obsah

Úleva pro Slavii. Trenér Trpišovský je po úspěšné operaci, kdy se vrátí k týmu?

pan, rjmSport.cz
Aktualizováno

Dva týdny a pět dní zbývá do začátku jarní části fotbalové ligy a lídr české nejvyšší soutěže pražská Slavia musel řešit nečekaný problém. Na soustředění v Portugalsku, kde sešívaní ladí formu, se zranil při tréninku hlavní kouč Jindřich Trpišovský. Utrpěl zlomeninu nosu a musel podstoupit operaci. "Trenér ji má úspěšně za sebou. Nyní čeká na propuštění z nemocnice a odpoledne by chtěl navštívit naše utkání s Pekingem Čung-che Kuo-an," uvedl pro Sport.cz Michal Býček, tiskový mluvčí Slavie. Obavy, že Slavia přijde na nějaký čas o hlavního kouče, se tak nepotvrdily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský se zranil na soustředění v Portugalsku

Článek

Devátého února přivítá Slavia v rámci 20. kola Teplice. O pět dní později už v prvním utkání vyřazovací části Evropské ligy belgický Genk. Teď však lídr ligy řeší jiný a podstatně vážnější problém.

Během soustředění v Portugalsku utrpěl úraz strůjce úspěchů sešívaných Jindřich Trpišovský. "Bohužel došlo ke zranění trenéra Jindřicha Trpišovského na dnešním tréninku. Nyní trenéra čeká operační zákrok kvůli zlomenému nosu v doprovodu klubového lékaře. Držíme palce, trenére!" psala na svém twitterovém účtu Slavia.

Zranění kouče potvrdil i Jaroslav Tvrdík. „Bohužel ano. Jindra je v současné době v doprovodu klubového lékaře v jedné z místních nemocnic. Všichni netrpělivě čekáme a věříme, že to dobře dopadne."

Další informaci přinesl na twitteru i místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka. "Jindřich Trpišovský právě teď podstupuje operaci zlomeného nosu. Standa Vlček i lékařský tým Slavie jsou v nemocnici s ním. Drž se, Jindro."

Bližší podrobnosti ohledně zranění Slavia nezveřejnila ani v úterý dopoledne. Tiskový mluvčí klubu pouze oznámil, že má kouč za sebou úspěšně operaci a nyní čeká na propuštění z nemocnice. Odpoledne by chtěl přitom navštívit přípravný zápas Slavie proti týmu Peking Čung-che Kuo-an.

Reklama