Hlavní obsah

Sparta - Kyjev 3:2Mladý Hložek zajistil cenný skalp Dynama. Kadlec je zpátky

Aktualizováno

Přestřelka se šťastným koncem. Fotbalisté pražské Sparty v přípravném duelu na soustředění ve Španělsku porazili Dynamo Kyjev 3:2. Nad účastníkem jarní fáze Evropské ligy vedli už 2:0, náskok ztratili, ale devět minut před koncem zajistil cennou výhru střídající Adam Hložek. Odpoledne pak Pražané ještě porazili čínský tým Peking Žen-che 4:1 a vyhráli i šesté utkání zimní přípravy. Dvakrát se trefil Drchal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty.

Článek

Výhra, která má zvuk. Letenští zůstávají v zimní přípravě stoporcentní, vítězství nad Dynamem je hodně cenné.

Ústřední postavou prvního poločasu byl Nicolae Stanciu.

Zblokovaná střela rumunského záložníka se nejprve dostala k Benjaminu Tettehovi, který otevřel skóre. V první minutě nastavení se Stanciu efektně trefil z přímého kopu za vápnem přímo do šibenice.

Kyjev se po přestávce vzchopil a vyrovnal.

Letenští si však výhru nad druhým celkem ukrajinské ligy, který byl na podzim v pohárech soupeřem Slavie a Jablonce, vzít nenechal. Po Hanouskově centru se z první prosadil teprve šestnáctiletý Hložek.

Marbella také byla svědkem velkého návratu. Dvacet minut před koncem nastoupil na trávník Václav Kadlec, který po vleklém zranění nastoupil poprvé v sezoně. "Je už tak dávno, co jsem hrál naposledy, že jsem si skoro nepamatoval, jaký to je pocit," říká pro klubovou televizi.

"Jsme spokojeni. Velice kvalitní utkání s velice kvalitním soupeřem. Bylo vidět, že jsou to hráči, kteří hrají poháry a v reprezentacích. Pro nás velice dobrý test," oceňuje asistent Michal Horňák.

Dvě hodiny po vítězství nad Dynamem vyběhla na hřiště kompletně jiná jedenáctka v rudých dresech. Skóre druhého utkání otevřel po individuální akci Hašek. Čínský tým po přestávce z penalty vyrovnal, pak se však dvakrát trefil Drchal a na závěr i Sáček. Ke konci zápasu Číňané hodně přitvrdili a Plavšić musel po nevybíravém zákroku střídat.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:
Sparta Praha - Dynamo Kyjev 3:2 (2:0)
Branky: 17. Tetteh, 45.+1 Stanciu, 81. Hložek - 47. Cygankov, 64. Alibekov.
Sparta: Nita - Zahustel, Plechatý, Costa, Hanousek - Karlsson (70. Kadlec), Frýdek, Stanciu (70. Hložek), Sáček (46. Hašek), Chipciu - Tetteh (61. Pulkrab).
Sparta Praha - Ta-lien I-fang 4:1 (1:0)
Branky: 56. a 68. Drchal, 35. Hašek, 85. Sáček - 49. z pen. Diop
Sparta: Heča - Wiesner, Radaković, Štetina (60. Červak), Ćivić - Plavšić (83. Hanousek), Mareček, Vácha, Hložek, Hašek (46. Sáček) - Pulkrab (31. Drchal). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: