Hlavní obsah

Kanonýr Kolja už patří Boleslavi. Jeden z největších přestupů, libuje si prezident

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Nejlepší střelec fotbalové ligy Nikolaj Komličenko přestoupil z Krasnodaru do Mladé Boleslavi. Ruský útočník dosud ve středočeském klubu hostoval. „Zcela jistě je to jeden z největších přestupů v historii klubu,“ libuje si prezident Josef Dufek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi.

Článek

Středočeši dokázali udržet svůj klenot. Po osmnáctiměsíčním hostování se ruský kanonýr rozhodl k přestupu z FK Krasnodar do Mladé Boleslavi. Podepsal teď smlouvu na tři a půl roku, tedy s platností do 30. června 2022.

„Nikam jinam jsem jít nechtěl. Na jaře očekávám, že se má tvrdá práce z tréninku projeví na hřišti, že se budu zlepšovat a že budu pomáhat týmu a klubu," ujišťuje ruský ostrostřelec Nikolaj Komličenko.

"Když Kolja na podzim nastřílel osmnáct gólů v osmnácti odehraných ligových zápasech, začala se kolem něj motat spousta zájemců. Někteří z nich doufali, že dojde k nějaké disharmonii mezi mladoboleslavským a krasnodarským klubem. V této souvislosti patří velký dík představitelům Krasnodaru za rychlé a korektní jednání. Jsem rád, že Komličenko již patří Mladé Boleslavi," pochvaluje si prezident klubu Josef Dufek.

„Velmi nás těší, že se Nikolajův přestup podařilo dotáhnout v co možná nejrychlejším čase. Celá situace nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát, díky tak patří především Mladé Boleslavi za rychlé a konkrétní jednání," líčí hráčův agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

"Mladá Boleslav ví, jakého hráče si smluvně zajistila. Kolja vede střeleckou tabulku ligy a prosazuje stabilně vysokou výkonnost, má navíc obrovskou chuť se dále rozvíjet a zlepšovat. Pořád je mu teprve třiadvacet let, a to nejlepší má před sebou," dodává Kolář.

Reklama