Hlavní obsah

Velká operace klapla jen napůl. Sparta má Hanouska, ale Lischka nepřijde

Praha
Aktualizováno

Dohodnuta byla velká operace, nakonec z ní zbyla jen půlka. Fotbalová Sparta dotáhla přestup obránce Matěje Hanouska z Jablonce. Naopak stoper David Lischka ze Střelnice na Letnou nepřijde. Potvrdilo se, že jedenadvacetiletý fotbalista neprošel zdravotní prohlídkou. Údajně má problémy se srdcem. Další stoper, David Hovorka, již na začátku ledna proměnil své hostování ze Sparty v trvalý přestup do Jablonce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hanousek během prvního utkání za Spartu.

Článek

Vedení Sparty finalizovalo příchod Matěje Hanouska. Kluby byly již delší dobu domluvené na podmínkách, nyní levý obránce podepsal smlouvu do 30. června 2022. "David Lischka, který měl také přijít z Jablonce, bohužel neprošel vstupními zdravotními testy a jeho přestup se neuskuteční," avizuje Sparta na svém webu.

Opakované prohlídky u Lischky údajně odhalily problémy se srdcem, které ohrožují jeho další kariéru. S ohledem na citlivost situace však ani jeden z klubů nebude jeho stav více komentovat.

„David zůstává hráčem Jablonce, kde má stále platnou smlouvu. S ohledem na výslovné přání samotného hráče nebudeme zveřejňovat žádné podrobnosti o jeho zdravotním stavu. V současné době řešíme společně s hráčem a jeho manažerem panem Nehodou možnosti, jak vyřešit Davidův aktuální zdravotní stav," avizuje Martin Bergman, mluvčí Jablonce.

Hanousek se připravuje společně s mužstvem Zdeňka Ščasného ve španělské Marbelle, naskočil i do přípravných utkání. Trvalý přesun Davida Hovorky do Jablonce zůstává v platnosti, přestože Lischkův příchod opačným směrem nedopadl. Rudý dres stačil obléknout v jediném utkání.

David Lischka ve SpartěVideo: Sport.cz

„Nic jiného mě k přestupu netlačilo než výzva, chuť to zkusit. Sparta je prostě Sparta a já bych si celý život vyčítal, kdybych nabídku odmítl. Pořád bych přemýšlel, jaké by to bylo tam jít. Nechci ničeho litovat. Výzva, která se nedá odmítnout," líčí na klubovém webu Hanousek.

„Nepřišel jsem rozhodovat zápasy, budu dělat, co umím - běhat po lajně, nic nevypustit, bojovat a na hřišti klidně umřu. To mi jde a to budu dělat dál. Jestli to bude stačit na Spartu, ukáže budoucnost," přemítá.

Hanouska zasáhlo, že Lischkův příchod nedopadl. „Věděl jsem, že půjde se mnou a budu mít kamaráda a hráče, se kterým mi to na hřišti fungovalo. Je šílené, jak to dopadlo, nedovedu si představit, co prožívá. Snad všechno dopadne dobře, bude ještě hrát fotbal. Ale samozřejmě hlavní je zdraví, vedle něj je fotbal vedlejší," uvědomuje si Hanousek.

Reklama