Hlavní obsah

Slavia - Trondheim 2:0Sešívaní se rozjíždějí, Plzeň remizovala se soupeřem z MLS

Praha
Aktualizováno

Generálka na jaro sešívaným vyšla. Fotbalisté pražské Slavie na Atlantic Cupu v Portugalsku porazili Rosenborg Trondheim 2:0. Plzni soustředění ve Španělsku výsledkově nevyšlo. Třikrát remizovala a jednou prohrála, v generálce na ligu se rozešla s týmem New England Revolution smírně 2:2. Jablonec v závěrečném zápase v Portugalsku porazil čínský tým Che-pej Fortune 2:0. Olomouc v Turecku podlehla japonskému týmu Šonan Bellmare 0:1. Karviná na domácí půdě rozstřílela polské Tychy 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Tomáš Hořava trefil Viktorii remízu.

Článek

Přípravný turnaj Atlantic Cup proti sobě v Algarve svedl dva účastníky Evropské ligy. Zatímco Trondheim v ní na podzim získal jen jediný bod, Slavia ze skupiny postoupila a těší se na jarní play off.

Zdá se, že je na něj dobře připravena. Po trefách Stocha a Olayinky si v generálce připsala cennou výhru 2:0.

Viktoriáni narazili na tým ze zámořské MLS, což se často nestává. V Marbelle se však výhry znovu nedočkali. Plzeň prohrávala již o dva góly, v závěru zachránila aspoň remízu. Beauguel z penalty snížil a Hořava srovnal.

"S remízou tolik spokojeni samozřejmě nejsme, ale nejvíce nás zajímal způsob hry. V prvním poločase nás soupeř zaskočil, hráli jsme proti větru a nebyly tam věci, které jsme chtěli vidět. Ve druhé půli jsme prostřídali a měli více šancí i příležitostí. Utkání splnilo, co jsme chtěli, ale s výhrou by bylo příjemněji," hodnotí pro klubový web asistent plzeňského trenéra Dušan Fitzel.

Jedno může tým ze Střelnice mrzet. V sestavě čínského soupeře chyběly největší hvězdy Mascherano a Lavezzi. Argentinští exreprezentanti totiž už odcestovali do Číny. I bez nich se soupeř od úvodních minut prezentoval několika tvrdšími zákroky. Jablonec byl i tak více u míče a kontroloval hru.

Hned z první šance Pleštil zkušeným přehozením gólmana otevřel skóre. Po přestávce Acosta uklidil míč bezpečně pod břevno na 2:0.

Přípravná fotbalová utkání:
V Portugalsku: FK Jablonec - Che-pej Fortune (Čína) 2:0 (1:0)
Branky: 15. Pleštil, 52. Acosta.
Jablonec: Hanuš - Holeš, Kubista, Břečka, Sobol (46. Vatajelu) - Hübschman (46. Považanec) - Pleštil (46. Jovovič), Fábry (46. Breda), Kratochvíl, Acosta (75. Peřina) - Chramosta (46. Doležal). Trenér: Rada.
V Turecku: Sigma Olomouc - Šonan Bellmare (Jap.) 0:1 (0:0)
Olomouc: Buchta - Zahradníček (62. Sladký), Beneš (79. Štěrba), Jemelka, Vepřek (62. Chvátal) - Pilař (46. Texl), Plšek (55. Dvořák), Kalvach, Houska, Falta (55. Lalkovič) - Nešpor (55. Yunis). Trenér: Jílek.
Ve Španělsku: Viktoria Plzeň - New England Revolution 2:2 (0:1)
Branky: 82. z pen. Beauguel, 85. Hořava - 35. Penilla, 73. Wright.
Plzeň: Hruška - Havel, Hubník (46. Pernica), Hejda, Limberský (67. Ekpai) - Procházka, Hrošovský (67. Hořava) - Petržela, Čermák (67. Bakoš), Kovařík (46. Kayamba) - Chorý (46. Beauguel). Trenér: Vrba.
MFK Karviná - GKS Tychy 4:1 (2:0)
Branky: 8. Ba Loua, 9. Smrž, 64. Faško, 71. Rundič - 76. Grzeszczyk.
Karviná: Berkovec (77. Ciupa) - Krivák, Rundič, Záhumenský (64. Djordjevič) - Čolič (46. Moravec), Bukata (64. Dramé), Smrž (46. Faško), Budínský (64. Suchan), Guba (64. Galuška) - Ba Loua (64. Lingr), Wágner (64. Kouakou). Trenér: Hrnčár.
Atlantic Cup v Portugalsku: Slavia Praha - Rosenborg Trondheim 2:0 (1:0)
Branky: 3. Stoch, 49. Olayinka.
Slavia: Kolář - Coufal (76. Frydrych), Kúdela (80. Vlček), Deli (80. Jugas), Bořil (76. Zelený) - Souček (76. Král), Hušbauer (80. Traoré) - Zmrhal (62. Masopust), Ševčík (80. Baluta), Stoch (68. Van Buren) - Škoda (46. Olayinka). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: