Hlavní obsah

Dukla si pojistila služby brankáře Rady, čeká ji historická výzva

Praha
Aktualizováno

Fotbalový brankář Filip Rada prodloužil smlouvu s pražskou Duklou do konce června 2022. Tým z Julisky je po podzimu poslední a na jaře ho čeká bitva o prvoligové bytí a nebytí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dukly Filip Rada se vrhá po míči v duelu se Slavií.

Článek

Čtyřiatřicetiletý gólman zůstává nadále oporou týmu.

"Jsem tu docela dlouho, Dukla mi nabídla další spolupráci a já jsem moc rád. Smlouva je na tři a půl roku, takže mám čas se ještě zlepšovat, odchytat kvalitní zápasy a pomoci Dukle, aby tabulkou stoupala a dostala se tam, kam všichni chceme," líčí Filip Rada na klubovém webu.

Brankář, který prošel Spartou, Blšany či Bohemians 1905, je kmenovým hráčem Dukly už od roku 2007. V sezoně 2010/11 pomohl týmu k postupu do nejvyšší soutěže a na Julisce zůstal doteď. Syn jabloneckého trenéra Petra Rady má v lize na kontě 205 startů, na podzim zasáhl do všech 19 kol.

Vážný důsledek zoufalého startu

Pátečním domácím duelem s ostarvským Baníkem začne Dukla bitvu o záchranu. Trenér Roman Skuhravý je přesvědčen, že mužstvo je po zimní pauze silnější než na podzim.

"Před sezonou jsme se chtěli pohybovat v klidném středu tabulky, který by nám umožnil hrát pohledný fotbal, ale jsme poslední. Jde o důsledek prvních sedmi zápasů, kdy jsme nezískali ani bod. Čeká nás historická výzva - z klubů, které takhle začaly, se nikdo nezachránil. Jsem přesvědčený, že všichni udělají vše, abychom se zachránili," ujišťuje předseda představenstva Bohumil Paukner.

Dukla má s 15 góly nejhorší útok ligy. "V přípravě jsme ukázali, že mužstvo je hladovější, dává daleko více branek. Dle mého názoru je mužstvo jednoznačně konkurenceschopnější, než bylo na podzim," věří kouč Skuhravý.

Reklama