Hlavní obsah

Sparta nečeká na zázrak, ale zvednout se musí. Věřím, že jdeme správným směrem, říká Ščasný

Praha

Podzim jim hrubě nevyšel, během zimy ukázali přívětivější tvář. Fotbalisté pražské Sparty sehráli sedm přípravných zápasů a ve všech zvítězili. „Vždycky je lepší dobrá příprava. Máte se čeho chytit a nemusíte čekat na zázrak. Očekávám, že se zlepšíme herně i výsledkově, s čímž bude souviset i posun v tabulce,“ věří trenér Zdeněk Ščasný. Poslechněte si v našem videu, jaké plány má pro jarní část sezony.

Sparta bude mít několik kapitánůVideo: Sport.cz

 
Článek

Volbu nového kapitána vyřešila Sparta nečekaně. Bude ho před zápasy vybírat z vůdčí skupiny čtyř až pěti nejzkušenějších hráčů. Jsou mezi nimi hlavní adept Martin Frýdek či Costa.

Podstatné však bude, jak se mužstvo představí na hřišti. „Musíme najít herní tvář a vědět, co chceme hrát. Naše cesta začíná zlepšením pohybu. Chceme hrát více kolektivně. Na to jsme se hodně zaměřili. Pokud náš vývoj půjde nahoru, ukáže se, že jdeme správným směrem," přeje si kouč Zdeněk Ščasný.

Opustí ještě někdo Spartu a jak to vypadá s příchodem Bořka Dočkala?Video: Sport.cz

Poradit si musí bez špílmachra Stanciua, který zamířil do Arábie. „Na konci podzimu projevil přání odejít. Na druhou stranu se choval jako profesionál. Trénoval naplno, v přátelských zápasech hrál dobře," poukazuje trenér.

„Přišel za námi během soustředění a ptal se nás, zda má odejít. My jsme mu řekli, že je to jeho rozhodnutí. Na závěr jsme mu popřáli hodně štěstí. Byli jsme připraveni, že Nico může odejít. Náhradu jsme nehledali, měli jsme 25 hráčů a zkoušeli různé varianty," věří Ščasný, že si Sparta poradí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články