Hlavní obsah

Škoda je naše jednička, ale Doležala chceme, netají kouč Slavie. Pelta je proti!

Praha
Aktualizováno

Velká operace těsně před startem jara? Není vyloučena. Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský potvrdil, že sešívaní zkoušejí na půlroční hostování angažovat reprezentačního útočníka Martina Doležala z Jablonce. Klub ze Střelnice zažádal Pražany o hostování Zeleného, Slavia tedy přemýšlela, koho za něj. A ukázala na Doležala. Jedničkou v útoku zatím zůstává kapitán Milan Škoda. Jablonec ústy svého šéfa Miroslava Pelty dohodu o Doležalovi vylučuje.

Přijde do Slavie jablonecký útočník Martin Doležal? Video: Sport.cz

 
Článek

Reprezentanta Masopusta už sešívaní z Jablonce po skončení podzimu přivedli. Teď dostali zálusk i na útočníka Martina Doležala.

„Čerstvá záležitost vyplynula z aktuálního stavu. Jablonec nás oslovil ohledně hostování některých hráčů. My přemýšleli, co za to," avizuje trenér Jindřich Trpišovský.

„Kádr je zdravý a vypadá výborně. Vzhledem k porci zápasů, jež nás na jaře čeká, máme jediného hrotového útočníka Milana Škodu. Nic nás nenutí někoho uvolňovat. Ale pokud ano, tak nám jako protihodnota vyplynul Doležal. Martin patří k málu hráčům do vápna. Jeho angažmá do léta by nám mohlo vyřešit alternativu za Milana," vysvětluje kouč.

Posila jako bonus

Kapitán sešívaných zůstává v klidu. „Ve středu jsem si přečetl, že Doležal je hotová věc. Konkurence je ve Slavii i tak dost velká. Je jedno, jestli bude ještě o něco větší," ušklíbne se Milan Škoda.

Za Slavii teď jedná vedení klubu, kouč má den před startem ligového jara dost starostí s přípravou týmu.

„Kdyby měl Doležalův příchod dopadnout, tak na víkendový zápas s Teplicemi ještě ne. Jednání je asi dost složité. Jablonec samozřejmě ví, co v něm má. Milan je náš útočník číslo jedna. Na podzim si prošel zdravotními problémy a teď vypadá nejlíp od léta. Doležal by pro nás byl bonus," přemítá Trpišovský.

Chtěli jsme Zeleného, zní ze Střelnice

Jablonec během čtvrtka přišel s reakcí. „Oslovili jsme Slavii o možnosti působení Jaroslava Zeleného na levý kraj obrany. Kontaktoval nás totiž ukrajinský Šachtar Doněck, který má eminentní zájem o předčasné ukončení hostování Eduarda Sobola. Se Slavií jsem jednal jen o panu Zeleném," říká boss Miroslav Pelta.

Doležal podle něj zůstává v Jablonci.

„Předevčírem večer jsem byl v kontaktu s panem Jaroslavem Tvrdíkem a bavili jsme se o využití Martina ve Slavii pro jarní část sezony. Naše stanovisko, které jsme oznámili také Slavii, je v tuto chvíli takové, že Doležal zůstává i v jarní části soutěže v dresu Jablonce," zdůrazňuje Pelta.

Reklama

Související témata: