Hlavní obsah

A teď rychlý mat! Slavia má před šlágrem v Plzni skvělou pozici

Praha

Největším favoritem na zisk titulu už beztak byli. Fotbalisté pražské Slavie teď navíc hned v úvodu jara zvýšili náskok před Plzní na šest bodů. V příští rundě nastoupí právě na hřišti Viktorie. „Plzni můžeme odskočit v tabulce už na devět bodů, což by bylo fantastické,“ plánuje nováček Petr Ševčík rychlý mistrovský mat. V přiloženém videu se můžete podívat, jak trenér Jindřich Trpišovský hodnotí situaci po výhře 2:0 nad Teplicemi.

Jindřich Trpišovský prolomil své prokletí, v úvodním jarním kole konečně slaví vítězstvíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Oba góly vstřelili až v závěrečné desetiminutovce. Nakonec si mohli zhluboka oddechnout.

„Jsem šťastný, že jsme zvítězili. Je pravda, že jsme první jarní zápas jako trenéři nikdy nevyhráli. Trochu mě to celý týden strašilo," netají kouč Jindřich Trpišovský.

Slávistický Panenka Tomáš Souček. Proměněnou penaltu věnoval dceřiVideo: Sport.cz

Zatímco on své prokletí zlomil, Viktoria nabrala před vzájemným šlágrem ještě větší manko.

„Fanoušci na nás při rozcvičce křikli, že je v Mladé Boleslavi srovnáno. Že tam Plzeň nakonec remizovala, jsme se dozvěděli až po zápase," usmívá se autor vítězného gólu Tomáš Souček.

„Šestibodový náskok je samozřejmě pohodlnější. Hned v Plzni ho zase můžeme zvýšit, což bude náš cíl," dodává reprezentant.

Sešívaným hraje vše do karet. Nejprve je však ve čtvrtek čeká první jarní duel Evropské ligy.

„Až po Genku uvidíme, jak se nám pojede do Plzně. Sobotní výsledky beru tak, že pro nás bylo důležité doma zvládnout první jarní utkání," poukazuje trenér Trpišovský.

Reklama