Hlavní obsah

Bohemians získali dalšího bahrajnského fotbalistu Marhúna

Praha

Fotbalisty Bohemians 1905 posílil další reprezentant Bahrajnu. Po Júsufu Hilálovi získali Pražané ofenzivního záložníka Muhammada Marhúna z Al-Riffy. Vršovický klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Sport.cz

Fotbalisty Bohemians 1905 posílil další reprezentant Bahrajnu

Článek

Júsud se v Ďolíčku rychle stal populární postavou. A bahrajnská stopa se Bohemce zalíbila.

"Trenér si na své vánoční misi vybral dalšího bahrajnského hráče. Od té doby jednáme s jeho klubem a věřím, že se u nás objeví do konce přestupního období," avizoval sportovní ředitel Miroslav Držmíšek den před startem jarní části ligy.

Jednání ani tak dlouho netrvalo. Marhún, který dnes slaví 21. narozeniny, může hrát na kraji zálohy nebo pod hrotem. Na nedávném asijském šampionátu zasáhl do všech čtyř utkání Bahrajnu.

"Pasuje do výběru hráčů, na něž se dívám. Je to mladý kluk, dostatečně rychlý, šikovný a dostává se do zakončení," popsal novou akvizici trenér Martin Hašek.

V Bohemians by Marhún chtěl navázat na reprezentačního spoluhráče Hilála, jenž si povedeným podzimem vysloužil přestup do Slavie, ale v jarní části sezony zůstává v Ďolíčku na hostování.

"Je dobrou zprávou, že se oba bahrajnští fotbalisté potkají v týmu Bohemians, aklimatizace tak pro Marhúna bude jednodušší. Měli jsme možnost vidět ho na vlastní oči, pro českou ligu bude nepochybně obohacením. Navíc se jedná o hráče, který má velkou ambici prosadit se ve fotbalové Evropě," uvedl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která pomohla hráčův přestup uskutečnit.

Klokani se navíc těší, že se jim uzdraví další útočník David Puškáč, jehož v zimě získali z Opavy. „O Davida se vedl těžký konkurenční boj. Jsem velmi rád, že se ho vedení podařilo získat. V jeho rozhodnutí asi sehrálo roli, že nás v létě opustí Júsuf. Vidina herního vytížení u nás je tedy větší než jinde," míní Hašek.

Reklama