Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Olomouc 0:1Klokani byli znovu bezzubí. Záchranářský souboj ovládla Sigma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Sladký 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Čekání Klokanů na domácí výhru se dál protahuje. Fotbalisté Bohemians 1905 podlehli v sobotním zápase 21. ligového kola Olomouci 0:1, když jediný gól vstřelil už ve 12. minutě obránce Martin Sladký. Sigma tak svému protivníkovi odskočila v tabulce na rozdíl tří bodů a spravila si náladu po týden staré porážce s Jabloncem.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu, který vstřelil Martin Sladký.

Článek

Olomouc nastoupila v Ďolíčku bez vykartovaných opor Kalvacha a Nešpora, s jejich absencí se ale vypořádala skvěle. V obraně hrála organizovaně, navíc z první vážnější šance udeřila. Z pravé strany poslal balón do šestnáctky Texl a Sladký ho z první dopravil pravačkou do sítě.

Bohemians dlouho hledali cestu, jak rozrazit obranný val soupeře. Povedlo se to až ve 27. minutě Filipu Haškovi, jenž se krásně uvolnil, jeho střelu levačkou však Buchta vyrazil. Hanáci dál hrozili z brejků, Zahradníček utekl po levé straně, jenže na jeho centr nedosáhl hlavou Yunis, jenž na hrotu nahradil právě Nešpora.

Klokany stále sužuje početná marodka. Vedle dlouhodobě zraněného Juliše chyběli Pokorný, Švec, Vodháněl a s pěti góly nejlepší střelec Júsuf. Nehrála ani čerstvá posila z Bahrajnu Marhoon, přesto domácí po změně stran zabrali. Byli aktivní, jenže trápily je nepřesnosti.

Hanáci si hlídali těsné vedení a mohli ho i navýšit. Po chybě Krcha postupoval sám na bránu Zahradníček, míč si ale hodně předkopl a Fryšták včasným vyběhnutím svůj tým zachránil od pohromy.

Klokani to zkoušeli z dálky. Tečovaná rána Dostála ani Haškova dělovka však cíl nenašla. Fandové Bohemians si přáli vyrovnání, v 70. minutě jim ale hodně zatrnulo, když Plšek pálil jen těsně vedle brány.

Pražané v závěru tlačili, jenže více než čtyři tisíce diváků si gólovou radost neužili. Parta Martina Haška nevyhrála doma od prvního kola, kdy zdolala 2:1 Slovácko. Ligový triumf navíc slavila naposledy 7. října, kdy uspěla na hřišti Opavy (1:0).

Reklama

Související témata: