Hlavní obsah

I vyhlášený drsňák potřeboval před bitvou s Plzní infuze

Je vyhlášeným tvrďákem v kádru pražské Slavie. Nicméně po čtvrtečním souboji s Genkem v Evropské lize i obránce ligového lídra z Edenu Jan Bořil přiznává, že bez infuzí, vitamínů, masáží a regeneračních procedur využívajících sílu magnetu by se jen těžko dal dohromady do nedělního tuzemského fotbalového šlágru na hřišti druhé Viktorie Plzeň.

V neděli to s Plzní bude hezký zápas, hodně šancí, slibuje obránce Slavie Jan BořilVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jsem dost pokopaný," přiznával osmadvacetiletý zadák před pátečním odpoledním tréninkem. Už za sebou měl infuzi. Chystal se na další procedury, které z něj měly opět udělat stoprocentního fotbalového válečníka, o jehož tvrdosti se při nedávném soustředění přesvědčil i trenér Slavie Trpišovský, jenž střet při bagu odnesl zlomeným nosem a následnou operací.

Bořil v dosavadním průběhu ligové soutěže nasbíral sedm žlutých karet a do nedělní bitvy ve Štruncových sadech vstoupí s hrozbou, že případně další napomínání v třaskavém duelu bude znamenat stop na další dva duely se Slováckem a Bohemians 1905 „Jde o statistiku, kterou neřeším. Jestli napomenutí přijde, prostě si trest odsedím," krčil rameny smířlivě Bořil.

Foto: Martin Malý/SK Slavia Praha

Slávista Jan Bořil během tréninku.

Neskrýval, že se cítí zničený. „Hráli jsme proti Genku ve vysokém tempu, ztratili jsme hodně sil. Ale Plzeň je na tom stejně. Oba týmy mají na přípravu dva dny," přemítal odchovanec Mladé Boleslavi, jenž neviděl dramatický rozdíl v psychologickém efektu čtvrtečních výsledků.

„Plzeň sice otočila nepříznivý vývoj a vyhrála, ale my jsme od ofenzivně skvělého Genku nedostali branku a vytvořili si hodně šancí," nedělal si těžkou hlavu Bořil. „Navíc Genk má hráče, o které usiluje Arsenal či další elitní kluby Premier League. Klidně se s nimi můžeme měřit, což rozhodně dodá sebevědomí," ujišťoval Bořil a připomínal, že Slavia jde navíc do nedělního duelu s výhodou šestibodového náskoku.

„Pokud bychom dokázali vyhrát, získáme velice komfortní pozici pro pokračování soutěže," přemítal Bořil, jehož Slavia však v Plzni v posledních čtyřech ligových zápasech prohrála. „V domácí soutěži se nám daří, máme slušnou formu. Rozhodující asi bude první branka. Každopádně fanoušci se určitě mohou těšit. Obě mužstva chtějí vyhrávat, půjde o výborný fotbal," předvídal Bořil.

Reklama

Související témata: