Hlavní obsah

Zase jsme se dostali do boje o titul, ví plzeňský Hořava, jak malé je tříbodové aktivum

Dosáhli svého. Pražská Slavia sice vede ligu dál, ale protože ani po šesti letech nedokázala v Plzni vyhrát, ztenčil se její náskok před druhou Viktorií obhajují titul už jen na tři body. „A tudíž jsme se dostali zase do boje o titul,“ kvitoval plzeňský záložník Tomáš Hořava, že se situace na prvních dvou příčkách tabulky zase vyrovnala. „Tři body jsou málo, doufám, že liga bude takto vyrovnaná až do konce,“ ví sám z předchozích sezon, že podobné bodové aktivum příliš neznamená.

Domácí prostředí dělá ten tým sebevědomějším, ví plzeňský záložník Tomáš HořavaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Teď sice mluví ve prospěch Slavie, jenže ligová soutěž bude ještě hodně dlouhá. Devět kol základní částí a pět dějství nadstavbové části představuje porci čtrnácti zápasů, během níž budou Pražané nuceni hájit tříbodové aktivum.

„Věděli jsme, jak důležité bude dostat se v takovémto zápase do vedení. Vždyť většinou ho rozhoduje jedna branka," byl si Hořava a jeho spoluhráči s ním vědom, jak může jedna trefa další průběh střetnutí ovlivnit.

Hráli jsme špatně, byli jsme všude druzí, nic se nám nedařilo, přiznávají hráči SlavieVideo: Sport.cz

„Proto jsme v první půli za gólem šli a zaslouženě se dostali do vedení. Byl to hrozně důležitý gól, protože jsme o přestávce měli klid. Možná až moc velký, protože po změně stran jsme nezachytili soupeřův nástup a Slavia nás málem ztrestala. Po tomto výpadku jsme ale hru vyrovnali a druhým gólem utkání rozhodli," glosoval Hořava konfrontaci ligových protagonistů, kterou jeho tým vyhrál zcela zaslouženě.

Trenér Jindřich Trpišovský o prohře Slavie v PlzniVideo: Sport.cz

I s pomocí domácího prostředí, což připomínal jak trenér Viktorie Pavel Vrba, tak i Tomáš Hořava a vůbec všichni plzeňští hráči.

„Na domácím hřišti je každé mužstvo sebevědomější. Zápasy, jako byl ten náš nedělní se Slavií, bývají o bojovnosti a agresivitě, takže je celkem přirozené, že domácí tým ji dává do utkání víc než soupeř," přitkával záložník Viktorie.

V Plzni jsou úžasní fanoušci, moc nám pomohli, pochvaloval si trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: