Hlavní obsah

Šokující posila! Plzeň před odvetou v Záhřebu ulovila bývalého stopera Sparty Brabce

Robert NeumannSport.czPrávo

Akce kulový blesk! Plzeňská Viktoria těsně před odletem k odvetnému duelu play off Evropské ligy do Záhřebu získala reprezentačního stopera se sparťanskou minulostí Jakuba Brabce. Šestadvacetiletý obránce, stále kmenový hráč tureckého Rizesporu, přichází na půlroční hostování s následnou opcí.

Foto: FK Viktoria Plzeň

Jakub Brabec (vpravo) podepsal smlouvu s Plzní na letišti, kde nechyběl ani trenér Pavel Vrba.

Článek

Smlouvu podepsal na pražském letišti, půl hodiny před odletem viktoriánů do Chorvatska, kde budou zítra bránit jednogólový náskok z prvního duelu (2:1). „Přiletěl jsem z Turecka, kde se všechno vyřešilo k mému prospěchu, abych mohl hostovat v Plzni. S panem Šádkem (pozn. - generální manažer Viktorie) jsem se domluvil během pěti minut, byla to akce kulový blesk," uvedl Brabec dnes dopoledne na letišti v Praze.

Jeho přesunu pomohlo zranění stopera Lukáše Hejdy, který kvůli otřesu odstoupil z ligového utkání v Mladé Boleslavi. Jeho doba léčení může trvat až šest týdnů. Navíc pro následující dva duely (v Záhřebu a v pondělí v lize v Opavě) nemůže hrát vykartovaný kapitán Roman Hubník.

„Z našeho pohledu není situace v defenzivě ideální, bylo nutné ji řešit. Kuba Brabec je perspektivní hráč s vysokou kvalitou. Věřím, že nám pomůže," sdělil plzeňský šéf Adolf Šádek. V Záhřebu však ještě ne, Branec nefiguruje na soupisce pro Evropskou ligu. Z letiště odjel do Plzně, kde bude trénovat, aby byl připravený pro utkání v Opavě.

Nebojí se, že mu budou lidé předhazovat sparťanskou minulost? „Sparta měla dvě přestupová období, kdy mě získat mohla, zřejmě nechtěla. Jak se zdá, je to pro mě nová etapa," podotkl Brabec.

Reklama

Související témata: